joi, 9 mai 2013

Terorism pe calea ferata - subiect de initiativa parlamentara

Cu ocazia minivacantei de 1 Mai, mass media s-a intrecut in a lauda initiativa ministrului de Interne Radu Stroe, care a desfasurat jandarmii de-a lungul liniei ferate Bucuresti-Constanta, spre a-i impiedica pe hotii de sina si buloane sa-si satisfaca "hobby"-ul. A fost o masura disperata si extrem de costisitoare, care dovedeste cat de bolnavi suntem ca democratie post decembrista.

Nu traim in teritoriu ocupat, in care gherila aborigena arunca trenurile in aer ci in Romania proclamata, in gluma, "stat de drept". Un stat in care calea ferata, rascumparata de la privati de Carol I, Compania Nationala de Transport Aerian, autostrazile si drumurile nationale, ca si tot ce tine de sistemul energetic, ar trebui sa constituie domenii strategice de neinstrainat, de dezvoltat si aparat cu prioritate de stat. Mai ales ca facem parte dintr-o alianta militara numita NATO, care a declarat razboi terorismului mondial.

Pe cale de consecinta, masura care ar trebui luata impotriva animalelor care nu-si pun problema deraierii trenurilor, cu sute de morti consecinta, ci umplerea burdihanelor prin sustragerea si vinderea unui surub, ar trebui sa fie foarte simpla. Elaborarea in regim de urgenta a unor legi clare impotriva terorismului, deoarece distrugerea, cu consecinta pierderii de bunuri materiale si vieti omenesti, a caii ferate ca domeniu strategic, periclitarea inclusiv a transporturilor militare de interes NATO se inscrie in aceasta categorie. Hotii de sina si material feros de cale ferata ar trebui judecati si condamnati ca teroristi, pe viata, sau la moarte, si aici suntem pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru acte de terorism, iar sefii centrelor de achizitie a metalelor ar trebui judecati si condamnati pentru complicitate la actiuni teroriste. Simplu, eficient, economic!

A venit timpul ca domnii politicieni sa aiba initiative legislative pragmatice, in interesul natiunii romane si a aliatilor euroatlantici ai acesteia!  Daca sunt in stare!  Daca nu ... altora mai vrednici, locul lor sa-l lase!

Dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD