miercuri, 15 mai 2013

Doamnei Senator Cristiana Irina ANGHEL


-Scrisoare de suflet-

Stimata doamna senator,
Ma adresez dumneavoastra, in virtutea vechilor relatii de amicitie si de colaborare in lupta impotriva  regimului Basescu, atat in cadrul SCMD cat si al CNSC, deoarece ne confruntam, la ora actuala, cu o situatie extrem de grava, nu numai pentru noi, membrii SCMD, ci pentru toti fostii rezervisti ai Romaniei, indiferent de provenienta si de apartenenta la organizatii sau partide.
Dupa cum stiti, legile anticonstitutionale si antieuropene, prin care ni s-au luat toate drepturile (119 si 263/2010, apoi 165/2011, care a aprobat OUG 1/2011) sunt inca in vigoare. Ele au introdus discriminarea nu numai intre noi si alte categorii socio-profesionale, ci si intre categoriile de rezervisti, ajutoarele sociale acordate multor "fosti militari si fosti politisti" fiind, de la 1 ianuarie 2012, cu mult mai mici decat ultima pensie militara legala, din decembrie 2010. Mai mult, imediat dupa alegeri, in decembrie trecut, in baza acelorasi legi, s-a declansat un alt val de revizuiri, care scad cuantumurile deja scazute cu inca o treime si, in plus, scad si cuantumurile crescute, aducandu-le si pe acestea sub nivelul decembrie 2010.
Am atras atentia, oficial, ministrilor de resort, inca de la 23 ianuarie, ca aceasta procedura, care s-a intensificat pana la aparitia a sute sau mii de decizii/lunar, indeosebi in ultimele 2 luni, urmareste, prin anularea efectelor Legii 112/2012 a guvernului Ponta, urmatoarele:
  • Parasirea in ritm rapid, "pe cale naturala" a sistemului, de catre rezervisti, care nu mai rezista unei a doua micsorari nejustificate a pensiilor si amenintarii cu plata unor sume la fel de nejustificate dar monstruoase prin cumulare, pe ultimii doi ani. Dovada - cresterea ingrijoratoare a numarului deceselor prin infarct miocardic si atac cerebral, ca si deciziile care ne-au fost comunicate de catre unii membri, de a repeta "Cazul Morjan" si a se sinucide prin autoincendiere in fata Palatului Cotroceni sau a Palatului Victoria, in momentul declansarii executiilor silite.
  • Radicalizarea supravietuitorilor pana la spargerea USL, prin retragerea publica a rezervistilor din partide, caderea guvernului in urma unor ample manifestatii si aruncarea tarii in haos.
Ca urmare a masurilor de contracarare luate de Comitetul Director al SCMD, conducerea USL a decis, la 4 martie a.c., rezolvarea crizei rezervistilor, prin doua legi, dupa cum urmeaza:
  1. Legea reparatorie, pentru cei cu pensii diminuate, inscrisa la Camera Deputatilor la 5 martie a.c. si trimisa Senatului la 12 martie a.c. sub numele "Propunere legislativa privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala";
  2. Legea pensiilor militare de stat, care ne readuce toate drepturile rapite, inclusiv statutul de rezervist si solda de rezervist.
Ma adresez dvs. la cererea expresa a presedintelui filialei care a avut onoarea sa va primeasca in randurile sale, ca membru de onoare, referitor strict la Legea reparatorie. Aceasta trebuia sa fie trimisa spre promulgare pe 31 martie a.c., dar a fost intarziata de neprieteni, prin varii smecherii procedurale, in Senat, peste 60 de zile, obligandu-ne la neincetate interventii asupra initiatorilor si presedintilor de comisii pentru grabirea procedurilor. Aceasta Lege va fi in vigoare pana la aparitia Legii pensiilor militare de stat, aplicandu-se normal, in luna imediat urmatoare promulgarii, si prevede, in baza actualei legislatii, revenirea rezervistilor discriminati la cuantumurile din decembrie 2010,  la care sa se adauge drepturile castigate ulterior. Fondurile pentru aplicarea imediata exista la cele trei structuri, fiind prezentate, in motivarea Proiectului, fara a afecta suplimentar actualul buget.
Orice discutie referitoare la viitorul buget si la 1 ianuarie 2014 este aberanta, intrucat actuala Lege reparatorie va fi, speram, abrogata, la data intrarii in vigoare a  Legii pensiilor militare de stat, mult mai cuprinzatoare.
Textul Propunerii legislative a fost deja amendat la comisiile de aparare si de munca ale Senatului, in sensul celor promise noua si dorite de noi, speranta noastra fiind aceea ca, pe data de 14 mai a.c. Senatul vota si trimitea proiectul camerei decizionale care este Camera Deputatilor, astfel incat initiativa sa poata fi promulgata in cursul lunii mai, cu urmatoarele consecinte:
  1. Repunerea in plata, la nivelul decembrie 2010 a pensionarilor discriminati, in cursul lunii iunie a.c.
  2. Stoparea aberantelor noi decizii de revizuire si a noii executari silite retroactive a rezervistilor (intrucat legile ticaloase sunt inca in vigoare si, din punct de vedere legislativ nu le putem opune nimic altceva decat aceasta lege reparatorie).
  3. Contracararea planului ticalos care se afla in spatele noului val de revizuiri. Pentru ca, stimata doamna senator, aceste noi decizii de revizuire s-au inmiit, dupa declaratiile structurilor noastre, ca exista bani, ca urmare a economiilor pentru reparatiile necesare, fara o suplimentare  la actualul buget. Or, stimata doamna, daca nu stopam acum, prin Legea reparatorie, valul de noi decizii, s-ar putea ca, intr-o luna, doua, pe langa zecile de mii de rezervisti, cu pensii sub nivelul lui decembrie 2010, existenti, sa ne trezim cu alte zeci de mii de rezervisti, al caror cuantum a fost, pana acum, egal sau mai mare, scazand sub nivelul lui decembrie 2010, pentru a se distruge argumentul nostru suprem - ARGUMENTUL FINANCIAR. Pentru ca MApN, MAI, SRI au banii din economii pentru 30 000 de rezervisti dar nu cred ca-i vor avea pentru 60 000, 80 000 sau 100 000!
Ne-am mai intalnit cu procedura pe care o acuzam la pct. 3 de mai sus, in octombrie trecut, cand actuala lege a fost la un pas sa apara ca ordonanta de urgenta si cand, la fiecare declaratie a ministrului Apararii ca poate avansa ca imprumut suma respectiva necesara MAI, aceasta suma s-a dublat si s-a razdublat la Interne, pana cand a atins cifre astronomice. Deci nimic nu este nou, inclusiv dorinta unora de lichidare a noastra in tempo rapid!
Stimata doamna senator,
Cunoastem bunele dvs. intentii fata de noi si fata de electoratul dvs., pentru ca ne confundam cu acesta. Trebuie sa luati in considerare insa si faptul ca presiunea psihica exercitata asupra rezervistilor este imensa, atat de catastrofal de mare incat unii dintre ei au si uitat ca au fost militari, cazand usor prada manipularilor prin zvonuri. Poate au senzatia ca juristii nostri, finantistii nostri, membrii Comitetului Director al SCMD, suntem o gloata de iresponsabili, care n-au cantarit toate posibilitatile, n-au sesizat toate nuantele si nu fac ceea ce trebuie sau au fost cumparati en gros si la bucata. Drept care, fiecare Georgescu, Popescu, Ionescu, luand drept adevar universal doar propriul caz, se simte obligat sa lupte exclusiv pentru o lege la fel de eclusiv Georgescu, Popescu, Ionescu, uitand ca are un Birou Operativ cu un presedinte de filiala, ca are un vicepresedinte teritorial, membru al Comitetului Director, un Birou Operativ Central si un presedinte al SCMD. Or, statutar, persoanele indreptatite oficial sa trateze direct cu dvs. sunt eu, in calitatea de presedinte si persoanele carora le-am delegat, tot statutar, autoritatea (vicepresedintii teritoriali si presedintii de filiale).
Din varii motive, votul in plen la Senat, pe acesta initiativa legislativa care reprezinta, la propriu, pentru foarte multi dintre noi, diferenta intre viata si moarte, s-a amanat (dar putea fi si mai rau...) pentru marti, 21 mai a.c. Strategic, inamicii dvs. si ai nostri, au invocat amendamentele pe care le-ati adus in Comisia de munca, unde au fost respinse si pe care le-ati ridicat, asa cum, procedural, este si dreptul si obligatia dvs de sustinere, in plen.
Pe cale de consecinta, ca fost consilier, timp de cinci ani, la Secretariatele Biroului Permanent al Senatului, va rog respectuos ca, in plenul de marti, 21 mai a.c., pentru ca Proiectul sa treaca la Camera Deputatilor, unde ne asteapta alte batalii, sa retrageti aemendamentele cu, eventual, exceptia celui de la Al. (3), completat de expertii nostri, dupa cum urmeaza:
"Alin. ( 3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Cuantumului pensiei cuvenit pentru luna decembrie 2010. prevazut la alin. (1), i se aplica toate prevederile privind cresterile sau indexarile de pensii ce au aparut dupa 31.12.2010, inclusiv prevederile HGS 1019/2010"
In situatia in care constatati ca discutiile pe acest amendament pericliteaza votul, va rog respectuos sa anuntati renuntarea si la acesta, urmand sa intreprindem cele necesare pentru introducerea lui ulterior sau in Legea pensiilor militare de stat.
Va transmit aceasta rugaminte, in nume personal, in calitate de presedinte al SCMD, asumandu-mi intreaga raspundere, atat fata de membrii SCMD, fata de ceilalti rezervisti (cu pensii marite) pe cale de a deveni victime ale noului val de revizuiri, cat si fata de electoratul dvs. civil.
Raman acelasi camarad apropiat al dvs. gata sa va acorde, in orice imprejurare, sprijin.
Cu stima, 
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU