vineri, 31 mai 2013

NATO, Traian Basescu si razboiul generalilor


Protest

In Romania, inca basista, smecherii fosti distribuitori de butelii si altele, care au devenit magnati pe spinarea fotbalistilor, au fentat inca odata justitia. Si aceasta, deoarece noua conducere a ICCJ, promovata dupa scandalul Gabriela Birsan (judecatoarea care a avut curajul sa dea castig de cauza SCMD, la 7 ianuarie 2011, in celebrul caz "Erga omnes") a refuzat sa-i judece. Mult mai prompta a fost insa in cazul aberantului recurs al politiei politice numita DNA, la sentinta de achitare in cazul celebrului proces al "schimbului de terenuri" intre MApN si Gigi Becali. Luand in calcul si faptul ca de superchestorul Fatuloiu, promovat la Milano, dupa scandalul spagii de un milion de euro, nu se mai aude nimic, ne-am pus firesc intrebarea: Este oare o intamplare faptul ca haitasii basisti au condamnat deja sau sunt pe cale de a condamna doi fosti ministri ai MApN, patru sefi ai Statului Major General, patru sefi ai DGIA si un numar impresionant si mereu in crestere de generali fosti sefi de directii, adica pe  adevaratii profesionisti, carora Romania le datoreaza integrarea in NATO?

Intrucat "In politica nimic nu este intamplator - dupa F.D. Roosewelt - iar daca intamplarea se produce, ea era rezultatul unui plan", ne-am aplecat asupra recentelor evenimente, rezultand cele ce urmeaza.

In anii 1997-1999 nu existau preturile actuale la terenurile agricole, 1 ha de teren agricol putand fi cumparat in apropierea Capitalei, pana in 2005, cu 500.000-1.000.000 lei vechi. Tot atunci, Romania nu era in NATO si UE, dar avea, in schimb, inca, Armata si Politie si un "Program de pregatire a teritoriului si a populatiei pentru aparare". Iar acest program, prin Hotararea CSAT nr. 9/17 ian. 1997, a inclus si decizia, devenita ordin de executat pentru generalii Armatei, de a extinde perimetrul Cazarmii 917 de la Stefanestii de Jos, pentru construirea unui Centru de comanda.

Pentru orice neprofesionist, acreditam ideea ca seful SMG este un executant de ordine, deasupra lui situandu-se ministrul Apararii, CSAT si, in primul rand, "tovarasul comandant suprem", Traian Basescu.

Neavand bani pentru achizitii de terenuri, Armata a procedat la un schimb de terenuri - 27 ha teren agricol, la data aceea, contra 27 ha, teren agricol in Stefanestii de Jos.

DNA acuza retroactiv un prejudiciu inexistent, de 448.378 USD, in baza unei asa zise contraoferte la Buftea si a unei harti la dosar, ambele falsuri grosolane, asa cum au declarat zecile de martori in proces, indiferent de calitate si culoarea lor politica. Oferta a fost declarata valabila de catre toate directiile de resort ale MApN, Ministerului Justitiei si Ministerului Agriculturii. O alta sustinere nefondata a DNA este aceea ca terenul dat de Armata facea parte din domeniul public al statului. Fals, era un teren agricol din domeniul privat al statului si Armata il putea da la schimb, in baza Legilor 54 si 213/1998!

De ce sta in puscarie astazi eminentul ofiter care este Dumitru Cioflina, fost sef al SMG? Ce interese financiare obscure l-au bagat si pe Gigi Becali in puscarie, facandu-ne sa ne ridicam intrebari in privinta dreptului de proprietate in Romania si a ABC-ului capitalismului, adica a dreptului de a face afaceri in baza cererii si a ofertei? 

De ce alaturi de Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, este agresat astazi un alt fost ministru, generalul Corneliu Dobritoiu, intr-un alt dosar? Nu cumva pentru ca primul este un apropiat al lui Vasile Blaga, iar al doilea apropiat al lui Crin Antonescu? Pentru ca el este cel care a acuzat haosul basist in domeniul pensiilor militare si fabricarea de catre presedinte a unei adevarate armate de generali in rezerva? Pentru ca acuza in cazul generalilor implicati in dosarul "Case pentru generali" nu se sustine, tot asa cum nu se sustin acuzele in cazul "Lotului Becali"! Adica eu, cetatean al Romaniei, zisa capitalista si stat de drept, cumpar la un moment dat un apartament si, peste ani, cand sunt strans cu usa de creditori, il vand la pretul zilei, de ce nu am dreptul sa o fac?

In ultimii ani, am retinut in sarcina presedintelui, care ne-a amenintat ca o sa traim bine:

  1. Distrugerea MAI, prin disponibilizarile programate si efectuate in deplina ilegalitate a 21.000 de politisti, politisti de frontiera, pompieri, jandarmi, etc.
  2. Distrugerea corpului de rezerva la Armata, Politie si Servicii, prin Legile 119 si 263/2010 si OUG 1/2011, proces soldat in 4 ani cu decesul a peste 28.000 de rezervisti, ale caror decese au fost inregistrate cu bucurie ca "economii la fondul de pensii" al structurilor respective. Totul in numele unei politici de stat a genocidului, exprimata de Emil Boc prin necesitatea de a "parasi pe cale naturala sistemul".
  3. Batjocorirea militarilor angajati pe baza de contract, care au sansa, daca au scapat cu viata din Afganistan si Iraq sa fie aruncati pe piata muncii la 45 de ani, fara nici un drept;
  4. Politizarea structurilor militare si de politie, prin avansari si numiri "pe filiera indirecta", procedeu care a declansat revolta agentilor si tinerilor ofiteri, al caror exponent a fost Lt. Alexandru Gheorghe;
  5. Punerea pe butuci a industriei de aparare, singura care inca mai aduce, prin vanzarea de produse concrete, valuta forte Romaniei si favorizarea cumpararii de piese de muzeu, de la cosurile de gunoi euroatlantice pentru aviatie si marina, in masura in care mai exista. Fereasca Dumnezeu ca vreun membru CSAT sa protesteze, asa cum a facut de doua ori Gl. Constantin Croitoru (odata in calitate de sef al DGIA si a doua oara in calitate de sef al SMFA) ... pentru ca i se inventeaza imediat o "Afacere Ciorogarla"!...
La ora actuala, pe langa condamnarea cu executare a fostului ministru Victor Babiuc si condamnarea, deocamdata in presa basista, a fostului ministru Corneliu Dobritoiu, retinem condamnarea fostilor sefi ai SMG, generalii Eugen Badalan, Mihail Popescu si Dumitru Cioflina. Se pregateste Gl. Mircea Chelaru, in dosarul caselor!... Ca sefi DGIA, pe langa deja condamnatul Gl. Eugen Badalan, se pregatesc generalii Francisc Radici, Sergiu Medar si Gheorghe Rotaru, consilierul presedintelui interimar Crin Antonescu. De asemenea, o alta pleiada de generali, carora le venim in sprijin, aducandu-le aminte ca Traian Basescu, in calitate de fost primar, este expert in case (a se vedea scandalul casei din Mihaileanu si recentul scandal Popoviciu-Ambasada SUA). Si, de asemenea, faptul ca acel care a orchestrat pacalirea lor cu asa zisele case din cartierele militare, care au ajuns sa coste de la 45.000 USD initial la peste 250.000 de euro, adica de trei ori pretul actual al pietei, obligandu-i sa-si vanda toate proprietatile anterioare, spre a face fata imprumuturilor bancare, poate fi depistat pe linia sotilor Cocos si a unui oarecare consilier de la Cotroceni, care a supravegheat personal tepuirea firmelor de constructii ce au muncit degeaba la noul cartier din Antiaeriana.

Intrucat multi dintre cei vizati, sunt sub o forma sau alta legati de SCMD, iar SCMD este adversarul care a acuzat la Marele Licurici si nu numai, distrugerea miscarii sindicale din Romania, a structurilor militare, crearea de forte paramilitare si corpuri de elita pe criterii politice, tepuirea SUA in cazul terenului ambasadei, genocidul la adresa rezervistilor, etc., ne punem din nou intrebarea daca totul este o intamplare. Cu atat mai mult cu cat tot noi am pus la dispozitia actualului Guvern rapoartele GAO, avertizand opinia publica din tara, inca de la 11 februarie a.c.,  ca povestea "Scutului antiracheta" a fost o cacealma bushista, o gaura neagra in care Obama nu mai este dispus sa arunce camioane de dolari, pentru a-i capatui pe neoconservatorii falimentari si pe ciracii lor est-europeni. 

Tot noi am atras atentia ca numitul Basescu, pregatit in anii 1998-2000, reprezinta o America defuncta, care inca se opune noii politici de destindere a lui Obama. Daca noi nu suntem crezuti, cerem ultimilor factori responsabili din Romania sa se aplece asupra vizitei recente a numarului 1 al strategiei apararii americane, George Friedman, Chief Intelligence Officer si director fondator al STRATFOR.

Preocupata de chilotii si divorturile pupezelor, media romaneasca, nemaivorbind de gazetele basiste, unde coloneii turcesti si vestalele Pora se ineaca in propria voma, in incercarea disperata de a-l provoca, prin insulte, pe presedintele SCMD, au trecut cu vederea faptul ca emisarul american a venit special pentru a-l invita la Huston pe presedintele interimar Crin Antonescu si pentru a face niste declaratii transante, confirmand cele exprimate de SCMD inca de la infiintare, si condamnand total si definitiv politica basista in domeniul militar. 

Afirmatii de genul:

  •  "Slava Domnului ca nu sunteti in Zona Euro. Nu intrati!... Proiectul Zonei Euro a esuat!" (Numai turcestii nu pot intelege ca aceasta a fost o palma  data la exact o saptamana dupa declaratia lui Traian Basecu, din 8 mai, privind intrarea Romaniei in Zona Euro.);
  • "Este o iluzie optica impresia ca UE sau NATO vor avea grija de Romania, care este un stat suveran, si trebuie sa isi asume raspunderea pentru viitorul politic. Trebuie sa va asumati problema suveranitatii si sa o platiti!"
  • "Intr-un plan militar, sper ca totul sa fie cat mai bine si te pregatesti pentru ce-i mai rau. Atunci cand te pregatesti pentru ce-i mai rau, pot fi doua evenimente care va pot afecta, aici, la granita. Unul este instabilitatea vecinilor vostri, Moldova si ceilalti. Iar al doilea ar fi dezvoltarea, de-a lungul unei perioade mai lungi de timp, a unei schimbari in politica rusa, intr-o directie mai agresiva... Puteti avea probleme de securitate in Estul Romaniei, depizand de miscari care ar putea veni dinspre rasarit. Puteti avea probleme de securitate la vecini, daca apar tulburari acolo. Puteti avea potentiale amenintari din partea unor state-natiune din regiune. Deci, ca orice alta tara, trebuie sa va ganditi la potentiale amenintari si sa le faceti fata."
  • "Cat e Romania pregtita sa investeasca in aparare? O alianta militara inseamna capabilitati militare. Iar Romania trebuie sa ia anumite hotarari in ceea ce priveste cat anume va investi, deoarece SUA nu va avea o astfel de relatie cu tari care doar doresc sa beneficieze de aparare. trebuie sa fie tari care sa se poata apara singure, pe care SUA sa le ajute. Ideea ca am SUA de partea mea, asa ca nu voi mai consolida Armata, nu va functiona."
  • "Cred ca achizitionarea de avioane F 16 de catre Romania este, probabil, o greseala. Romania are nevoie de un plan national de securitate. Cerinta strategica primara a acestui plan este protectia frontierelor cu Ucraina si Moldova. Si, in acest scop, este nevoie de forte mobile de infanterie, elicoptere, oameni antrenati".
Cu alte cuvinte, mai pe sleau:  mai desteptule, ti-ai facut armata tandari si ai dotat-o cu piese de muzeu, sprijinind distrugerea propriei industrii de aparare. Daca la nevoie vreti sprijinul SUA sau NATO, trebuie sa va refaceti singuri, rapid, propriile capacitati de aparare. altfel veti dispare ca stat si natiune si noi nu vom misca un deget!

Pe acest fond, daca intelegem ura basista impotriva SCMD, indicat ca ultim adversar in actuala epoca fariseica de "coabitare", in furibunda declaratie de presa generata de respingerea promulgarii Proiectului Legii noului statut al cadrelor militare, nu intelegem ura sa constanta impotriva militarilor in general, fie activi, fie rezervisti, ura care, in fapt, inseamna ura impotriva Romaniei, apropiindu-l de sentimentele Coanei Leana, fata de poporul roman, care era incapabil sa-i inteleaga maretia... Adica smenarii din fotbal scapa, si, din punctul de vedere al economiei de piata, intelegem de ce, iar generalii care au adus Romania in NATO sunt condamnati si nu intelegem de ce. 

Si pentru ca nu intelegem, ne exprimam PROTESTUL.

31.05.2013

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU