luni, 11 februarie 2013

Smenul Deveselu

In atentia organelor romanesti competente

Ca existenta si actiunile SCMD au speriat si ii sperie, in continuare, pe reprezentantii regimului Basescu (inca in posturi) nu mai este un secret pentru nimeni. De fiecare data, cand SCMD s-a aflat la un pas de a obtine o victorie, au fost activati profesionistii strecurati in interior, permanent  aceeasi, si stimulate orgoliile, bazate pe merite iluzorii ale "desteptilor din fruntea mesei". Asa s-a intamplat in vara lui 2010, cand SCMD a zadarnicit planurile basiste de luare la remorca a tuturor rezervistilor printr-o inventie politica numita UNPR, asa s-a intamplat in octombrie-decembrie 2010, cand era limpede ca SCMD va castiga in justitie (si a si castigat la ICCJ in 7 ianuarie 2011) impotriva legilor "asumate" sau "votate pe genunchi", 119 si 263/2010, astazi aruncate in aer de Avocatul Poporului, asa se intampla astazi cand SCMD este pe cale de a obtine dreptatea pentru cei discriminati si statutul de militar in rezerva, prin lege, pentru toti "fostii militari", transformati, in dispretul dreptului, in "asistati social". Spaima regimului Basescu s-a datorat indeosebi faptului ca SCMD si-a raliat resturile tuturor federatiilor sindicale si o suma de ONG-uri, devenind o voce peste care nu se poate trece in Romania. Daca nu s-a inteles, astazi vom demonstra ca SCMD reprezinta un pericol mult mai mare pentru basisti, intrucat are contacte si este sprijinit si de omologii sai externi.
In premiera, facem un rechizitoriu, reamintind ca relatiile reciproc avantajoase, sub aspect financiar, intre guvernantii romani si familia Bush i-au costat pe cetatenii romani, dar si pe cei americani, miliarde de dolari, dusi pe apa sambetei, in ceea ce ar trebui sa constituie dosarele "Columna", "Bechtel", "Terenul noii ambasade americane" si, mai nou, "Afacerea Deveselu".
Sub acest ultim aspect, dincolo de comentariile pe langa subiect, ale demisului Traian Basescu, din 10.02.2013,  se afla o realitate care nu tine de Departamnetul de Stat american ci de omologul Curtii de Conturi romane in SUA - GAO (Government Accountability Office) care considera operatiunea "Scutul antiracheta" drept  o "idee irationala", drept "bani furati", in spatele acesteia aflandu-se mafia financiar-economica internationala, care a inspirat "Proiectul Bush", lansat in 2006, cand principalii catei ai regimului Bush (Blair, Aznar, Sarcozy, Timosenco, Baroso, Basescu, etc.) se aflau inca in picioare . Astazi mai exista doar Baroso si Basescu, complicii unei politici periculoase, violente si desuete, politica Bush.
Omologii nostri, veteranii americani, au alimentat GAO cu declaratii care vor apare zilele acestea concentrate in publicatia Veteran's Today, intr-un articol ce va fi intitulat "Apararea antiracheta din Europa nu este eficienta". Generalii americani in rezerva acuza urmatoarele:
·        Proiectul Bush nu era necesar (presupunand ca ar fi fost rational) deoarece dubla nejustificat sistemul AEGIS, al rachetelor de interceptare deja montate pe nave in Mediterana, Marmara, 6 saptamani pe an, in Marea Neagra si in Atlanticul de Nord;
·        Instalarea bazelor la Kosice si Deveselu nu are nici o legatura cu prezumtivele rachete iraniene (pe care dealtfel Iranul le fabrica intr-un proiect comun cu cel mai fidel aliat al SUA, India)  ci teoretic are in vedere rachetele rusesti.
·        "Complexul de la Deveselu este complet lipsit de aparare in fata rachetelor rusesti. De altfel, explica veteranii, 20 de rachete rusesti Iskander, in versiunea cu raza de actiune 2000 km, putand distruge, in cateva minute, intregul sistem antiracheta american din Europa de Est. Ne explicam astfel de ce rusii si-au dat girul, in 2006, pentru instalarea "Scutului" in Romania.
·        Afacerea "Scutul antiracheta", o "idee irationala" din punct de vedere militar, a fost o afacere stricta Bush, fara consultarea Pentagonului si a expertilor militari americani. Ca "masura ofensiva, disimulata intr-una defensiva" ea a avut unicul scop de a deschide "o noua cursa a inarmarilor", prin revenirea la extrem de profitabila situatie a "razboiului rece". Pentru cetateanul american, ea este "o alta jefuire financiara a platitorilor de impozite si taxe din SUA".
Ce este, in viziunea omologilor SCMD din SUA, "Proiectul Bush", pentru romani? Raspunsul la intrebare este cutremurator: "Toata povestea cu sistemul antiracheta din Romania este o aiureala. Si ce este mai uluitor, este faptul ca populatia Romaniei este complet lasata in ceata in acesta privinta".  Gradul de periculozitate pentru Romania este enuntat de generalii americani care ne avertizeaza: "Armata romana nu are absolut nici un cuvant de spus in privinta apararii antiracheta. SUA detin controlul total asupra operatiunii si nu dau absolut nici o socoteala Guvernului roman. Terenul pe care se afla baza de rachete a fost inchiriat (fosta baza sovietica de la Deveselu, prin care se ameninta flancul drept NATO si care, ca baza americana va deveni operabila din 2015) si astfel ROMANIA A DEVENIT O TINTA NUCLEARA!"
Preventiv, principalul vinovat din partea romana la acest tun financiar, numitul Traian Basescu, pentru a scapa cu fata curata, ameninta ca, daca nu se va construi "Scutul antiracheta", este posibil ca"Romania sa devina un stat imprevizibil", adica un fel de Coree de Nord, Siria, Afganistan sau Iran. Asta ne mai lipsea!
Ceea ce nu intelege Demisul, este ca Barak Obama, la al doilea mandat, a devenit infinit mai puternic, cu atat mai mult cu cat "razboinicul" Joe Biden, "pila" lui MRU, a fost pus in banca lui. La al doilea mandat, Barak Obama nu mai este dispus, ca prin jefuirea contribuabilului american sa ajute clanul Bush si mafiotii din spate sa se imbogateasca. La al doilea mandat, Barak Obama vrea sa stopeze frauda, sa lichideze afacerea  "Scutul antiracheta" si sa-i aduca pe vinovati in fata justitiei.
Daca lucrurile stau asa si informatiile provenite de la militarii americani vor fi dovedite de comisiile de ancheta ale Congresului SUA, este limpede ca resuspendarea Basescului se apropie cu pasi mari, indiferent ce santaje exercita asupra adversarilor sai politici si ce sperante isi pune in proiectul "pupat Piata Endependenti".
In ceea ce priveste SCMD, presupunem ca astazi, Traian basescu isi da cu pumnii in cap, ca a dat mana libera actiunii Boc-Seitan-Blaga-Oprea-MRU-Marian Sirbu, pentru ca in loc de "mari economii" la bugetul de stat, de circa 42 de milioane de euro anual, a realizat o gaura de aproape 1 miliard de euro, tot anual si s-a trezit cu un adversar pe care nu-l poate dobori de 3 ani, indiferent de cati profesionisti a destinat special pentru acest lucru.
Presupunem ca, in final, putem afirma ca vom lupta hotarat , in continuare, pentru revenirea veniturilor noastre scazute, cel putin la nivelul din decembrie 2010, pentru revenirea noastra, a tuturor, la statutul de militar in rezerva, cu toate drepturile, la asistenta medicala, medicamente gratuite, calatorii gratuite, demnitate si onoare decurgand din acest statut, pentru dreptul nostru nestirbit la munca, iar in plan extern, ca vom coopera strans, in continuare, cu omologii nostri europeni si, indeosebi, americani, pentru apararea natiunii noastre si pentru iesirea Romaniei din criza, prin aplicarea "Proiectului anticriza Obama". Speram, de asemenea, ca urmarile ororilor regimului Bush, care au atins si Romania, sa dispara, ca un vis urat, in Istorie, impreuna cu promotorul lor carpato-danubian, Traian Basescu!.

Col. (r) dr. Mircea Dogaru
PRESEDINTELE SCMD