Mesaje primite de la cetateni

 În data de 20 noiembrie 2014, 02:00, ADRIAN FLOREA <aflorea@rogers.com> a scris:
In atentia Domnului Dogaru,

Stimate Domn 
Va urmaresc de mult timp (asa cum am mentionat in emailul care vi l-am trimis anterior...din timpul TVRM) si ati fost si sunteti o sursa de aflare a adevarului ...pe cat se poate ...despre cei ce ne conduc si despre situatia geopolitica din lume. Am citit ultimul articol al D-voastra si nu pot sa imi ascund nedumerirea de ce nu postati acest articol ...ca de altfel si seria de excelente articole anterioare (pe care am cerut incuviintarea sa le reproduc pe pagina mea personala de Facebook ... dar nu am primit nici un raspuns ... si este ok...imi dau seama ca sunteti o persoana deosebit de ocupata in special in timpul acesta de schimbari profunde...). Daca lumea citea toate acele articole ...in timp util..va garantez ca se raspandeau si probabil ca deschideau si mai mult orizontul de cunostinte in materie de politica interna si globala al romanilor din tara si strainatate.
 Acestea fiind zise ..nu pot sa nu observ totusi obsesia cu care toata lumea desconsidera miscarea Facebook ca si ceva planuit de KGB sau CIA, sau mai stiu eu ce servicii...ce mare scofala este sa recunoasteti ca aroganta acestui guvern a dus la pierzania alegerilor...ca sutele de mii de romani de la cozile de la consulate au dat telefoane apropiatilor si in mod foarte serios i-au facut sa iasa la vot, ca altfel adio si n-am cuvinte.
Sint un om care..ca si cei mai multi romani ..sint iertator si mai dau o sansa...dar daca furia si greata de prestarea domnului Ponta si a acolitilor lui a ajuns pana in Canada ...ce sa mai zic...(va rog sa ma credeti ca simt aceaiasi repulsie fata de coruptii din ACL, in aceiasi masura..)
Asa ca va asigur ca va fi mult mai usor pentru dumneavoastra si organizatia pe care o conduceti sa iesiti in spatiul public..gen Facebook si sa expuneti clar si concis istoria efortului pe care il depuneti pentru recastigarea drepturilor rezervistilor si a celorlalte cadre. In scurt timp se va lua atitudine de catre public iar multi vor cantari si sprijini actiunea. Mai mult, sint sigur ca fiii si ficele tuturor ce sint afectati vor propaga fulgerator aceasta actiune si totul va fi votat in cel mai scurt timp.
Legat de scenariul pe care il prezentati ...imi este greu sa cred ca Iohannis nu va ramane presedinte...in afara daca cineva doreste cu adevarat o revolutie...ramane de vazut ...dar votul a fost foarte clar ..sper ca sa inteleaga toti cei cu alte intentii asta...pur si simplu este timpul sa mergem in alta directie..iar Iohannis este clar ..dovedit..si verficabil un om care a facut ceva..iar milioane de romani il sprijina sincer domnule Dogaru..ei (si eu) simt calitatea acesui om..
Informatia fiind atat de accesibila in mediul online este foarte usor de parcurs si de a aduna in cateva ore de cercetare date despre un candidat sau altul..despre o situatie sau alta...si poti consulta surse pro si contra si apoi fiecare decide...pe baza faptelor verificabile si adevarate prezentate ca argument de ambele parti...incotro se inclina balanta lucrurilor..nu este nevoie de servicii ca sa starnesti indignarea romanilor care au stat (pentru a  a doua oara...) in ploaie si in frig ca sa voteze...vedeti aici este ceva ce nu inteleg: ,,spuneti ca Melescanu "s-a sacrificat" pentru operatiunea "Diaspora" ...cum s-a sacrificat ?? declarand in direct ca sa mearga lumea la 400 de km distanta aproape la vot ..in direct la surse de presa?? trebuie sa recunoasteti ca nu prea tine chestia asta...si multe altele de altfel.
Domnule Dogaru...va vorbesc ca un simplu roman in exil..vrem si noi o tara pentru copii nostri..vrem si noi sa isi faca politicienii datoria...vrem si noi persoane COMPETENTE..sa conduca tara cu obiective reale .Valul s-a intors acum si cred ca va deveni Tsunami, daca cineva ii  sta in cale...cei cu ganduri bune pentru tara "sunt pe val" si vor veghea la starea lucrurilor.
Va urez succes in continuare si curajul de a deveni transparent online si cu dovezi care sa confirme in mod real cele ce scrieti.

Cu stima 
Adrian Florea 

--------------------------------------------------------------
Buna ziua Domnule Dogaru,
Urmaresc de ceva vreme materialele postate de Dvs atat pe blogul personal cat si pe pagina SCMD.
Vreau doar sa-mi exprim bucuria si mandria ce le simt parcurgand aceste informatii.

Ultimele 2 articole postate de Dvs le completez cu ce a scris Dl Daniel Roxin despre faptul ca anul 2014 este primul an dupa 1989 cand Ministerul Culturii nu finanteaza nici un santier arheologic, iar Cronica Cercetarilor Arheologice pe 2013 nu va aparea.
Va multumesc pentru timpul si efortul depus conceperii acestor articole. Ma simt privilegiat si onorat sa aflu atatea lucruri interesante dar si dureroase despre istoria patriei noastre. Foarte greu de digerat intr-un timp atat de scurt si nu sunt uimit deloc de lipsa de reactie a celor de varsta mea (34) carora le-am inaintat articolele. Parca sunt retarzi.

Ma bucur ca tatal meu (si el cadru militar retras) a considerat ca-s apt sa inteleg acest tip de informatii si ca merita sa le stiu. Le inteleg, le diger si ma doare profund perspectiva. Vreau sa schimb ceva si daca va pot ajuta intr-un anume fel nu ezitati sa apelati. Sunt specialist in domeniul IT / Web.


Cu deosebita consideratie,
Bogdan Furtuna
19.02.2014