vineri, 8 martie 2013

Scrisoare deschisa domnului Victor Socaciu, secretar de stat

Cantautor in pericol!
Scrisoare deschisa domnului Victor Socaciu, secretar de stat
Draga prietene,

Ai fost si ai ramas idolul societatii civile care ti-a cantat versurile in strada in 2011 si iarna 2011/2012, impotriva regimului tiranic Basescu. Periculoase versuri! "Aia hoti, astia hoti/Mama lor la toti!..."

Ne-a inspaimantat, din acest motiv, numirea ta intr-o functie care a trimis deja doi dintre detinatorii ei dupa gratii - secretar de stat pentru problemele revolutionarilor. Aici nu era nevoie de un om bun, sensibil si onest ci de un Hercule care sa curete "grajdurile lui Augyas". Pentru ca fiecare regim a inventat, functie de interese de gasca, "revolutionari", astfel incat s-a reactualizat dictonul comunist referitor la "ilegalisti": "Dragi tovarasi, putini am fost, multi am ramas!"

Este de presupus ca cineva a vrut sa-l franga pe cantautorul periculos Victor Socaciu! In preziua desfiintarii SSPR si reinfiintarii ca "Autoritatea Nationala pentru Problemele Revolutionarilor" acel cineva ti-a adus spre semnare o enormitate menita, sub pretextul "curateniei de primavara" sa schimbe din nou Istoria si sa deschida perspectiva lovirii imbecile de catre romanii manipulati a propriilor lor militari, in interesul adevaratilor profitori externi ai evenimentelor din decembrie 1989.

O curatire a impostorilor era absolut necesara. Dar nu asa!

Textul pe care l-ai semnat incepe cu o fraza care denota geniul celor ce au elaborat Legea nr. 42/1990: "Dispozitiile art. 16 din Legea nr. 42/1990 se aplica in mod corespunzator si militarilor de orice grad, precum si personalului civil din MApN si MAI, care si-au jertfit viata sau au fost raniti in luptele pentru victoria revolutiei ori (si aici intervine geniul legislatorului - nn.) in legatura cu evenimentele revolutionare din decembrie 1989, cat si urmasilor acestora." In clar, textul se refera la toti mortii si ranitii, atunci, pe teritoriul Romaniei, indiferent cine sunt, si la urmasii lor.

Legand de textul de mai sus, care se refera in fapt la eroii martiri si raniti, printr-un nefericit "asadar", pentru a descalifica 695 de persoane cu certificate si care provin din MApN, MAi si SRI, ai semnat urmatoarea enormitate: "Atribuirea titlului de Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite pentru militari de orice grad, precum si personalul civil din MApN si MAI, s-a facut fara temei legal. In consecinta aceasta categorie de persoane nu a avut ce preschimba in temeiul Legii nr. 341/2004."

Generalizarea la intreaga categorie socioprofesionala a militarilor, dar si la categoria socioprofesionala a functionarilor publici, maistrilor, inginerilor, desenatorilor tehnici, muncitorilor, soferilor, si altor categorii de civili din MApN si MAI este absurda, deoarece, fiind alarma partiala de lupta, ordinele s-au adresat numai militarilor nu si civililor din cele doua ministere care au fost si in Capitala si in tara pe toate baricadele. De ce sa fie discriminati civilii care lucrau atunci in MApN si MAI? Mai mult, ordinul i-a exclus pe militarii detasati in economie, de ordinul zecilor de mii, din randul carora facea parte si Cpt. Dogaru, adica eu. Noi am fost trimisi prin ordin acasa de intreprinderile unde eram  si am refuzat. Multi dintre acesti militari au fost pe baricade unde au murit sau au fost raniti. De ce ei si urmasii lor sa fie discriminati? Adica aveam dreptul sa murim dar nu dreptul la recunostinta? In plus, ce veti face cu urmasii militarilor cazuti la Otopeni? Cum se va face dreptate urmasilor celor cazuti cu grupul Trosca si Cotuna? Ce faceti cu cadrele militare arestate in decembrie 1989 pentru neexecutare de ordin (cazul fostului plt. adj. Popa Marin, astazi membru al Filialei Plenita a SCMD)? Si, ca sa nu mai continui, unde-l veti incadra (ma intreb ca istoric militar) pe cpt. activ atunci Mihai Lupoi? La revolutionari sau la dezertori? Va reamintesc ca au murit circa 247 de militari proclamati eroi (numele unora este dat acum unor unitati militare) iar parintii sau sotiile si copiii lor sunt actualmente deposedati de drepturi.

Al doilea punct al textului bizar pe care l-ati semnat se refera la "categoria certificatelor preschimbate persoanelor care la data limita stabilita de lege (25.12.1989) erau minori, in varsta de pana la 14 ani si care, conform legii nu au discernamant. Numarul total al acestor persoane este de 107, ale caror certificate vor fi propuse spre anulare. Pe scurt, copiii cu care v-ati laudat atunci, inventand pentru media mondiala cazul celebrului "Gavroche", aveau tot dreptul sa moara sau sa fie raniti dar li se retrage retroactiv dreptul la recunostinta pe motiv ca n-aveau discernamant. In fapt, draga prietene, nici unul dintre noi n-a avut atunci discernamant, ca daca unul singur avea, nu ne lasam manipulati in halul in care am facut-o si nu ne lasam tara sa ajunga groapa de gunoi a Europei!

Punctul urmator se refera la "categoria certificatelor preschimbate persoanelor in ale caror dosare nu se regasesc documentele prevazute de art. 10, al. 3 si al 4 din HG 1412/2004 cu completarile si modificarile ulterioare". Ce te faci insa cu cei ale caror documente au fost pierdute, ratacite ori sustrase deliberat sau cu cei ale caror dosare n-au fost operate? Noi, cei care contestam in justitie, de patru ani, ororile regimului Basescu, stim ce se poate face cu dosarele (numai la MApN si numai luna trecuta au fost descoperite mii de dosare de contestatii nedeschise si destinate topirii). Iar ca bomboana sa fie bine pusa pe coliva, intr-o tara care-i face profesori de democratie, punandu-i in functie de decizie si manipulare si platindu-i inspaimantator de bine pe fostii KGB-isti veniti pe tancurile Armatei Rosii, pe fiii si nepotii lor, exact cand Parlamentul a respins aberanta, anticonstitutionala si antieuropeana lege a lustratiei, apare textul discriminator "categoria certificatelor preschimbate persoanelor carora, prin sentinta definitiva si irevocabila, le-a fost confirmat statutul de colaborator sau lucrator al fostei securitati". Adica fostii securisti, puteau sa moara devenind eroi martiri, dar daca au avut ghinionul sa supravietuiasca, nu li se recunoaste meritul de a-l fi tradat pe Ceauasecu in favoarea poporului! Si se mai poate pune intrebarea aici ... "Cat Dumnezeu vom mai accepta diversiunea stalinista prin care crimele lui Patapievici batranul, ale lui Tismaneanu batranul, ale Giselei Vass, etc. in slujba ocupantului sovietic sa fie atarnate de gatul lui Ceausecu?"

Pe cale de consecinta, iti atrag atentia draga prietene, ca autorii textului in cauza, constient sau nu, sub pretextul epurarii impostorilor, nu numai ca legifereaza discriminarea militarilor dar vor sa deschida calea, pe fondul actual al luptei noastre pentru drepturi, crearii unei prapastii artificiale (asa cum au incercat Boc si Seitan, cu propaganda aferenta) intre civili si militari. Divide et impera!

Cui serveste aceasta noua tentativa de dezbinare a unei natiuni sub masca realizarii unor mari economii, prin lipsirea de drepturi a 2779 de cetateni, intre care militari doar 782?

In concluzie, draga prietene, cercetarea trebuie facuta pe fiecare caz in parte si impostorii demascati, nu aruncata anatema pe categorii socioprofesionale sau de varsta intregi. Asta, deoarece, actuala Constitutie pe care sunt obligat sa o respect, chiar daca opinia mea este alta, prevede in mod expres ca a fost "Revolutie"!

Cu multa ingrijorare pentru cel care ai fost si ramai in sufletele noastre si cu aceeasi dragoste frateasca,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD