luni, 21 ianuarie 2013

Demisul presedinte si Mister Nobody, ambasadorulDe doua luni de zile, Demisul si-a trimis ultimii ciraci (si acestia de stransura) prin targ, sa culeaga informatii, cam cine va veni ambasador la Bucuresti, in locul vechiului sau prieten, Gitenstein. Nu de alta, dar sa se pregateasca … de-o cafea, o maslina, un Chevron, o spaga mica, acolo, ceva!... Vestea ne-a bucurat, pentru ca inseamna ca Demisului i s-au inchis toate culoarele spre Washington, de cand Romania a intrat direct in sfera de interese a Pentagonului. Deh, daca a jucat prost, pe mana lui Romney !…Vechii camarazi bushisti ai Basescului, adica baietii de la 2001 s-au clatinat ce s-au clatinat si au inceput sa cam dispara, urmariti de tinerii si, deocamdata, incoruptibilii noi specialisti ai Departamentului de Stat care isi pun serioase intrebari despre averile acumulate de acestia prin bantustanele din Estul Europei, daca nu cumva le-au acumulat dand prioritate intereselor personale, in dauna celor americane.

Nici Joe Biden, “pila” lui MRU, care i-a bagat Demisului pe gat mafia transnationala din domeniul energiei inca din 2005, nu se simte prea bine. A sarit de 70 de ani si nu mai e ce a fost! Va face cat de curand fata acuzelor despre modul in care, ocolind diplomatii de cariera, si-a trimis la imbogatit, pe post de ambasadori, oameni de casa, ca Guest, care trata cu Frunda, la Sighisoara, pe sest, in timp ce concubinul lui schimba retete culinare cu Nina Iliescu la Bucuresti, sau lobby-sti cu bube in cap, afaceristi ratati, ca Gitenstein. Toti au zburat, urmand a fi inlocuiti, de data acesta, cu profesionisti. Sa fi avut si noi, SCMD un rol? Ne-ar parea bine sa fie asa!

Noi l-am atacat pe Gitenstein fiindca a avut nesimtirea sa calce in picioare prevederile Constitutiei democratice a SUA, apostrofandu-ne, exact acum un an, cand strigam in strada “Basescu-Mubarak!” si “Basescu –Gaddafi!”, cu celebrele cuvinte “Sa zica merci ca nu se trage in ei de pe blocuri, ca-n Siria”. Fiind de meserie, am apelat la arhive, neintelegand, ca militari, ce incompetent construiesc o ambasada Americana intre un aeroport si liziera unei paduri. Noi am avertizat ca terenul sfeterisit de Popoviciu de la Universitatea Agronomica a fost donat conditionat de printesa Montesquieu, nascuta Bibescu, si ai carei mastenitori mai traiesc la Londra si in Australia, tot asa cum Valentin Bibescu a donat  pentru aeroport partea sa din mosia Baneasa.

A rezultat ca onor reprezentantii Departamentului SUA implicati, ori au fost spaguiti, ori au fost fraieriti, de au incalcat legislatia americana si n-au facut ca lumea “clearing”-ul. Noroc ca justitia americana nu glumeste si Popoviciu, cetatean american, a incasat-o, referentii lui peste prajit si-au pierdut job-urile si insusi Gitenstein si amicul lui Biden nu se simt prea bine. In toata ciorba asta, familia Basescu, despre ale carei proprietati in zona au inceput sa se ocupe posturile de televiziune a cazut ca “victima colaterala”. Iar Popoviciu, ca si Iordache, da din el mai tare decat Caruso, la ora actuala, semnand la greu.

Important este faptul ca Obama, in al doilea mandat, s-a hotarat sa fie un adevarat presedinte, si pe politica externa, adica peste Biden, sa-i pedepseasca pe referentii manjiti si sa trimita diplomati autentici, ca reprezentanti ai intereselor SUA in lume, nu ca trogloditul care le-a facut probleme la Moscova, anul trecut.

Cand va veni un nou ambasador in Romania? Mai dureaza, domnule Basescu, mai ales ca nu este o prioritate, actualul insarcinat cu afaceri, ca profesionist autentic, facand cu brio fata situatiei. Pentru regimul Obama, problemele greu de rezolvat sunt pe cine trimite ambasador in China, ca sa nu se interpreteze, si, in egala masura, pe cine trimite ambasador la Londra, in conditiile in care Marea Britanie si-a anuntat déjà hotararea de a parasi cadavrul numit UE. Restul tarilor vor urma in ordinea importantei, in situatia clara a ceea ce noi numim ETAPA ISTORICA POST-EUROPA. Doar printr-o minune vom avea un nou ambasador american in urmatoarele 6 luni. Doar printr-o minune il vom avea si in primele luni de dupa reuniunea istorica din vara a puterii planetare bipolare, adica dupa intalnirea din iulie-august Obama-Putin, cand se vor stabili masurile reorganizarii planetare in noua era a disparitiei resurselor clasice.

Ce bogatii ofera Romania in noul context? Doar doua: capacitatile agricole si apa potabila pe care tandemul Basescu-Gitenstein erau cat pe ce sa o distruga. Si, mare minune, daca atunci cand lucrurile se vor pune la punct si Romaniei i se va atribui patratica in care poate evolua cu clasa ei politica parata cu tot, Demisul va mai fi presedinte! Asa ca banii pregatiti pentru spaguirea viitorilor reprezentanti americani ar putea fi folositi mai cu cap, facandu-se dreptate militarilor si politistilor activi si in rezerva, profesorilor, grefierilor, functionarilor publici, pensionarilor, revolutionarilor, minerilor, ceferistilor, lucratorilor din sanatate, etc. Adica tuturor celor care au avut curajul sa infrunte ultimele ramasite bushiste europene si pe candidatii la imbogatire ai lui Biden, iesind in strada pentru libertate si democratie si daramand guvernele Basescu-Boc si Kobe-Ungureanu. Iar speranta noastra este ca politica de iertare crestineasca a asasinilor poporului roman,  enuntata in imprejurari critice de noul Guvern legitim  votat,  este si temporara si doar de circumstanta!

“Dreptate pana la capat!”

Col. (r) dr. Mircea Dogaru