duminică, 27 ianuarie 2013

Acarul … Gogu si “resbelul tivil”!



S-a implinit un an de la marile batalii declansate in Piata Universitatii si nu numai, pentru ca Sindicatul Militarilor le-a sustinut in toate marile orase ale tarii, pentru inlaturarea regimului Basescu. La vremea respectiva,  desi noi, SCMD-ul, am informat media ca au actinat impotriva manifestantilor unitati private de asalt ale regimului, organizate cu bodiguarzi imbracati identic cu jandarmii si cu insemne pe care si le puneau cum voiau, pe baza de “arici”, ca respectivii au fost cazati la Caminul de fete de la Scoala de Jandarmi, ramanand izolati in camere, mascati tot timpul, mancand separat, pentru ca jandarmii adevarati sa nu-i vada, ba, mai mult, ca  o binecunoscuta figura media a Internelor, la data aceea rezervist de mult, a fost surprinasa pe micile ecrane, tocmai cand coordona asaltul, nimeni nu ne-a luat in seama! 

In loc sa fie luati la intrebari tovarasii generali Oprea si Andreescu, toata media s-a aruncat pe  numitul Gogu, transformat intr-un fel de Richard Sorge al “rezbelului tivil” comandat de Basescu si Macovei pentru Romania. Cu mult aplomb, guritele jurnalistelor l-au facut pe Gogu general. Si bietul Gogu (chiar acesta este numele lui) necum sa fie general-fruntas ca Ontanu, nu este nici macar colonel ca Turcescu, Blejnar si Kovesi. La aproape 44 de ani, Gogu a fost si este inca maior.

Si l-au mai facurt guritele jurnalistelor pe bietul Gogu “misteriosul om din umbra”. Aiurea, Gogu era chiar omul la vedere al Jandarmeriei, misiunea sa fiind de negociator intre nemultumitii care organizau mitinguri si manifestatii si institutiile statului basist (ca acestea se confundau cu PDL, UNPR, UDMR, nu e vina lui) veghind tocmai ca toata lumea sa se  manifeste decent, sa nu iasa conflicte. La intelegerea lui Gogu au apelat, in momente tensionate, si revolutionarii si profesorii si ceferistii si cei de la protectia animalelor si pensionarii, etc. Evident ca si noi, rezervistii. Nimeni nu stia cine conduce Jandarmeria, dar pe omniprezentul Gogu il stia toata lumea, mai putin jurnalistii, ca ei nu au facut marsuri si mitinguri de protest, am facut tot noi, cand a fost vorba sa ne scapam televiziunea de tovarasa gradul Culcer. De atunci stam si ne intrebam … ce-or fi avut fatucele alea cu Gogu, de-a fost scos din peisaj, trimis la “ munca de jos”  si am auzit ca nici acolo nu-l lasa invidia unora in pace? Sa fi fost faptul ca Gogu, cret si cu mustata, semana cu Gene Hackman la maturitate? Saracul Gogu si-a ras mustata, ratand, i-am spus noi, un contract cu Hollywood-ul pentru un eventual film de Oscar dedicat marelui actor american. 

Astazi, fiindu-ne dor de acele zile, cand ne simteam puternici si liberi si aveam, speram noi, aliati de nadejde, care ne promiteau “dreptate pana la capat”, ne este dor si de figura familiara a lui Gogu, agitandu-se printre noi si incercand sa potoleasca si sa impace pe toata lumea. Dar Gogu s-a dus, ca si “dreptatea pana la capat”, iar noi, preventiv, i-am facut déjà legitimatie de sindicalist, ca si d-lui Gl. Mereanu... Pana la a visa ca-i vom recupera pe cei doi, odata trecuti in rezerva, ca specialisti nu numai in negocieri ci si in asalturi, avem insa speranta, secreta, ca, in viitoarele zile ale trezirii, cand ne vom regasi energia si vointa de lupta atenuate, deocamdata, de dezamagirea provocata de escrocheria Referendumului, va reapare, la momentul oportun si Gogu. Mereu calm, mereu zambitor, gata sa dea un sfat, gata sa impace pe toata lumea cu toata lumea. 

Cu un singur lucru nu ne poate impaca insa “ acarul Gogu”: cu nedreptatile care se perpetueaza, in loc sa fie stinse, asa cum ne-au promis candva, intr-un trecut istoric tot mai indepartat, cei in care ne-am pus sperantele. 

Pana una alta, ii transmitem maiorului Gogu, oriunde s-ar afla, sa se pregateasca!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU