joi, 15 noiembrie 2012

Unde dai si unde crapa!


Motto:
“Barroso, un comunist,
vorbind despre democratie.
Aceasta chiar ca este
o comedie sinistra!”
(Nigel Farage,
Fox Neuws, 30.08.2012)

Cronica unei diversiuni basiste esuate

Faptele
Demonizarea militarilor in rezerva ca “nesimtiti cu pensii nesimtite de 20 de milioane” a inceput in decembrie 2008, pregatind Legea 329/2009 care le-a luat, anticonstitutional, dreptul la munca si, mai ales, Legile 119 si 263/2010 care i-au transformat in asistati social cu “ajutoare sociale lunare de la stat”. Legi cu caracter retroactiv, antieuropean si anticonstitutional, asumate de guvernele Boc sau “votate” in sistemul Robertei Anastase. Artizani? … Basescu, Boc, Seitan, Oprea, Blaga, Igas, Chesnoiu, Lupu, etc.

SCMD a invins in prima batalie, interzicand continuarea “recalcularii” printr-o hotarare judecatoreasca la 28 septembrie 2010. N-au tinut cont de ea, au continuat, emitand decizii nule de drept, pana cand SCMD i-a invins zdrobitor, prin hotararea ICCJ de la 7 ianuarie 2011.

In loc sa proroge legile militarilor in rezerva, au dat, ilegal, venituri echivalente cu fostele pensii militare, pe tot parcursul anului 2011, au inventat operatiunea de revizuire, ca sa legitimize rezultatele ilegalei recalculari, dar au profitat, devalizand bugetele MApN, MAI si SRI in favoarea unor apropiati (caramizi ale unui partid fantoma) si introducand diversionist discriminarea intre rezervisti.

SCMD a castigat mii de procese in justitie, si-a facut sute de aliati printre sindicate si ONG-uri, dominand si manifestatiile de strada in 2011 si 2012, impotriva regimului basist, acuzat de tiranie, subminarea economiei nationale si genocid.

Firesc, filialele SCMD au incheiat protocoale de colaborare cu filialele partidelor de opozitie antibasiste, iar la nivel central, s-a semnat Acordul de principiu de catre presedintele SCMD, pentru SCMD si intreaga alianta numita CNSC, pe de o parte, si de catre copresedintii USL pe de alta.

Ce vrea SCMD pentru actualii si viitorii rezervisti?
·       Sa se recunoasca faptul ca militarii si politistii de formatie militara au avut contracte individuale cu statul, bazate pe juraminte de sange si presupunand exercitarea atributiilor,  24 de ore din 24, cu riscul acceptat al pierderii vietii;
·       Ca in baza acestor contracte, obligatiile lor fata de stat au fost luate direct din bugetele ministerelor lor, iar atunci cand li s-a impus contributia individuala de 5% pentru pensia suplimentara, acesta a fost deturnata, fara stirea lor, si transformata in “contributie individuala la bugetul de stat”;
·       Sa fie respectati, sa le fie respectate profesia si statutul, pentru ca au fost ilegal deposedati de grade si transformati in asistati social, si pentru ca gradul militar a devenit, prin avansarile politicianiste ale lui Oprea o batjocura.
·       Sa fie din nou racordati la sistemul militar, pentru ca dintotdeauna rezervistii nu au primit pensii ci “SOLDE” pentru pregatirea in rezerva, putand fi oricand rechemati, pana la 62 de ani (astazi 65), sub arme. Deci pensii militare de stat au primit in mod real doar militarii in retragere.
·       Sa se termine minciuna cu Legea sistemului unitar de pensii 263/2010, care nu poate fi aplicata, contravenind in mod flagrant Legii arhivelor nationale si legislatiei financiare, si care oricum nu mai este “unitara”, pentru ca magistratii si fostii functionari de la Curtea de Conturi s-au exceptat déjà, avand legi “speciale”, iar legea ocupationala a lucratorilor din justitie a trecut de Camera Deputatilor si, avand toate avizele, se afla déjà la Senat - camera decizionala.

Ce vor militarii?
·       Sa li se respecte statutul pe care il au dintotdeauna si in toate tarile lumii;
·       Sa se abroge Legile 119 si 263/2010, sa se faca o noua lege in favoarea pensionarilor civili, tinandu-se cont de Hotararea nr. 19 in Dosarul nr. 18/2011 a ICCJ, iar pentru toate categoriile de militari sa se promulge Proiectul Legii pensiilor militare de stat, elaborat de juristi ai structurilor de specialitate din MApN, MAI, SRI, SCMD si ONG-urile rezervistilor;
·       Sa se abroge, prin OUG, in favoarea rezervistilor si a tuturor pensionarilor din Romania, infamantul Cap. IV al Legii 329/2009, care introduce discriminarea acestei categorii de varsta, prin limitarea anticonstitutionala a dreptului la munca;
·       Sa se faca dreptate, prin OUG, celor ale caror venituri au fost reduse prin legile basiste, nu prin marire, nici prin actualizare, ci prin revenirea la situatia din 2010.

De mentionat ca SCMD a cerut ca pensiile marite sa ramana asa, fiind un drept castigat, daca au fost calculate legal, desi MApN a anuntat ca ciracii domnilor Oprea, Blaga, Igas si Maior, au respectat legalitatea doar in proportie de 1%. SCMD nu a solicitat bani din bugetul actual si nici restituirea din bugetul actual a sumelor neconstitutional poprite de regimul basist.

Demersurile
In ultimele doua luni, SCMD si aliatii au trimis o scrisoare deschisa in 15 puncte Guvernului Ponta, deoarece militarii, ca aparatori ai natiunii, au actionat si actioneaza nu numai pentru apararea drepturilor lor ci si ale aliatilor pensionari civili, salariati, constructori, mineri, sanitari, grefieri, profesori, functionari publici, diplomati, piloti, copii, persoane cu dizabilitati, revolutionari, etc. In nume propriu, conducerea SCMD a negociat si a obtinut declaratia de sprijin a Aliantei PNL-PC si a unor importanti lideri PSD. S-a obtinut, in ciuda impotrivirilor si sperantelor d-lui Gabriel Oprea, acordul tuturor membrilor guvernului, inclusiv al Premierului Victor Ponta.

La discutiile de vineri, 9 noiembrie, delegatia FMI a declarat ca nu are nici o obiectie in privinta nici unei reparatii pe care guvernul doreste sa o faca, daca actioneaza in cadrul convenit. Drept urmare, pe ordinea de zi a sedintei guvernului din 14 noiembrie a.c., dupa discutii prealabile in zilele anterioare, s-a introdus punctul “Proiect de OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri financiar-fiscale”.

In acest moment s-au produs …

Diversiunile pro basiste
In cele ce urmeaza, trebuie tinut seama de opinia lui F.D. Roosevelt cum ca “In politica nimic nu este intamplator, iar daca intamplarea totusi se produce, este rezultatul unui plan”.

Dl. Basescu a tacut luni de zile, pentru ca stapanii i-au cerut sa-si puna fermoar la gura, dupa declaratiile aberante despre lovituri de stat si arestari facute in lunile iulie-august si care aveau tot atata legatura cu democratia ca si discursurile lui Adolf Hitler. Brusc, luni si marti, 12 si 13 noiembrie a.c., dl. Basescu a “inviat” si, vazand ca ciracii lui, urati de populatie cum nu a fost nici regimul Ceausescu, nu fac fata in campania electorala, a atacat dur Guvernul si Parlamentul. Apoi s-a orietat asupra adversarilor considerati cei mai periculosi, din cadrul societatii civile, militarii si revolutionarii, actionand in mod diversionist si manipulator. Miercuri, 14 noiembrie, revolutionarii au fost instiintati, pe baza de zvon, provenit de la Secretariatul General al Guvernului, unde premierul tocmai facuse schimbari, ca Victor Ponta ar fi declarat ca prelungeste, de la 1 ianuarie 2013, OUG prin care a suspendat legea recunostintei, si, prin urmare, indemnizatiile catre revolutionari. Acestia s-au inflamat, pe tot cuprinsul tarii, pana cand le-au atras atentia ca numai regretata mama omida ar putea sti ce guvern vom avea la 1 ianuarie 2013 si ce ordonante va da, si ca nu exista pe mapamond, vreun candidat care sa spuna in plina campanie electoral “Votati-ma pentru ca vreau sa va iau gatul!...”.

In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, in dupa amiaza aceleiasi zile, a aparut brusc stirea ca delegatia FMI ar fi revenit asupra deciziei de vineri, spunand un hotarat “Nu” revenirii pensiilor militare ciuntite la nivelul lui 2010. Nici n-a ajuns stirea pana la noi si prima oficina basista de manipulare, B1TV ne-a contactat telefonic, evident, in speranta ca vom iesi cu insulte la adresa lui Ponta si a Guvernului. Cum am pronuntat cuvantul “diversiune”, a intervenit politrucul de serviciu, tovarasul fost colonel, inapt militar, Turcescu Robert, care, mancand ce mananca de obicei, ne-a prezentat dilema vietii lui: daca iesim in strada pentru drepturile noastre, suntem niste “santajisti ordinari”, care procedeaza cu guvernul Ponta asa cum au procedat, pentru a obtine foloase necuvenite, cu bietele guverne benefice pentru tara, Boc si Ungureanu; daca nu iesim, suntem niste “politruci” care am batut palma cu USL-ul. Evident ca l-am trimis la plimbare pe acest individ care se considera, fara sa fie, si geniu si frumos si jurnalist, constatand inca odata ca painea pe care o mananca politrucii basisti de la B1TV, pentru parvenire sociala sau pentru foloasele fiicelor, consiliere ale lui EBA la Bruxelles, este si puturoasa si amara!

In fapt, din investigatiile noastre, delegatiei FMI i s-a alaturat, in preziua plecarii, un nou personaj, special pentru vizita de adio la Basescu, personaj “barrosian” care a iesit de acolo cu un text ce miroase al dracului a textul-baza lansat pe linia Seitan-Oprea.

Conform zisei declaratii (care apartine unui singur individ , nu intregii delegatii) noi cei peste 37.500, conform Guvernului, discriminati de pana acum, am fi cei 10% carora minunatul Oprea, care a saltat pensiile a 90% dintre rezervisti, n-a mai apucat sa le faca dreptate impotriva lui insusi. Se poate, mai tovarasi, sa avem o armata de rezervisti, de aproape 400.000 de oameni, mai mult decat efectivele din 1989? Si apoi, 10% din cifra de “159.000 de fosti militari, politisti si angajati ai serviciilor de informatii” data de respectivul raportor ar insemna peste 37.500 numai dupa aritmetica d-nei Roberta Anastase.

Respectivul a mai spus ca noi “nu am contribuit” si ca, prin urmare, ajutoarele sociale datorate noua ar trebui sa se limiteze la salariul minim pe economie si sa nu depaseasca 3500 lei. Lasand la o parte faptul ca 3500 de lei ar reprezenta pentru noi idealul, i-am recomanda sa aplice ideile astea in Germania, Spania, Franta sau Portugalia lui Barroso. Nu inainte de a-i atrage atentia ca a facut un grav deserviciu Basescului cerand ceea ce noi nu am cerut niciodata: desfiintarea armatei de manevra creata de Oprea, Blaga, Igas, sub sigla de partid si in serviciul regimului basist si formata din persoane carora le-au crescut si de 10-20 de ori veniturile in cuantum (adica eram “nesimtiti” cu 20 de milioane pensie dar am devenit simtiti cu 200 de milioane?) plus turcestii, blejnarii, chiovesii si ontanii, transformati peste noapte din talpasi in colonei si generali. Dupa ce diversiunea a fost stopata de noi, in aceeasi seara la RTV, dl. Victor Ponta a confirmat ca recomandarile FMI (de care Guvernul poate sau nu tine seama) se refera la incadrarea intr-un context general, asumat, Guvernul avand deplina libertate sa ia masurile reparatorii care se impun.

Mai mult, in privinta sumei de 9 milioane de lei vehiculata ca reparatorie, suma care este un mizilic pentru un parculet de 3 metri patrati inventat de Ontanu sau pentru o strada oarecare dotata cu borduri triple marca Videanu (la 100 euro/buc), atragem atentia ca nu este vorba de o suma lunara ci de suma calculata de d-na general Maria Lupu, pentru lunile ian-august 2012, suma pe care a declarat, oficial, intr-o adresa catre ministerul de finante, ca o are fara probleme, deoarece murind cate 250 pe luna, numai rezervistii MApN au produs mari economii la fondul de pensii. Asociind si mortii lunari ai MAI si SRI, rezulta ca producem impreuna 6.000 de morti/beneficiu anual, adica, de cand minunatul regim Basescu, sustinut de Boc, Seitan, Igas, Oprea, Blaga, Maior, etc. a decis sa-si bata jos de noi, au decedat 18.000 de rezervisti, din cauza stresului, a insultelor nedrepte, a calcarii in picioare a demnitatii lor, a imposibilitatii de a face fata dobanzilor la dobanzile de la banci, a costurilor medicamentelor la care avem dreptul gratuity, etc. Avem déjà membri ai SCMD, ofiteri in rezerva care s-au sinucis, cazul Petre Morjan de anul trecut (maior in rezerva care si-a dat foc la Palatul Cotroceni, acuzand dictatura), alti 3 rezervisti care au anuntat, numai in Bucuresti, ca vor proceda identic, daca cele doua ordonante nu sunt semnate. Chinurile si vietile acestor oameni cine le plateste? … Turcescu? Cristoiu? Seitan? Oprea? Blaga? Igas? Basescu? Kovesi? Macovei?

Concluzii
Chiar crede Oprea ca poate impiedica, pe linie de sortulet sau servicii, aparitia ordonantelor pana cand ajunge el, din nou, ministru, ca sa-si poata ingropa stie el ce, sub pres? Chiar crede ca el si uneperistii vor avea voturi? Doar daca le fura, situatie in care insa vom interveni la reprezentantii OSCE!

 Chiar cred basistii ca suntem o turma usor de manipulat, care ies in strada cum vor ei, cand vor ei, si impotriva cui vor ei? Chiar se cred genii intr-ale strategiilor diversioniste?

Aliantei PNL-PC nu avem ce sa-i reprosam. La fel multor lideri PSD. Tuturor celor carora avem sa le aducem reprosuri, le atragem atentia ca vor simti si numarul si forta noastra in alegeri, dar, in primul rand cei grupati in ARD, UNPR, UDMR si cei care au fugit individual la alte partide, ca celebra domna Ritzi, identic vinovata in fata justitiei cu Adrian Nastase (Adica de ce el sa fie in puscarie, pentru aceeasi “vina” si ea, impreuna cu beneficiara actiunii ei, nu?).

Vom hotari la nivel central ce avem de facut, in saptamana care vine si vom face, indiferent cate spume la gura vor face politrucii Basescului, pentru ca vrem ca Romania sa redevina un stat de drept, in care si noi si aliatii nostri sa ne obtinem si sa beneficiem de drepturile legitime. Nimic in plus!

Col. (r) dr. Mircea Dogaru