luni, 9 septembrie 2013

Raspuns lichelelorIn atentia tuturor membrilor SCMD si CNSC
Circula pe internet materialul transmis spre publicare ziarelor basiste, spatamana trecuta, si care  nu s-a  publicat, pentru ca respectivii jurnalisti, fiind  profesionisti, au considerat ca diversiunea este prea gogonata si mi l-au prezentat. Urmare a fost articolul meu, trimis dumneavoastra si intregii prese, sub numele de “Raspuns anticipat”. In disperare de cauza, lichelele, probabil interne, au gasit aceasta modalitate de a-l populariza, spre deplina satisfactie a comandantului suprem, care mai are ca dusmani declarati public, in acest an, pe colonelul Dogaru cel “provenit din agricultura” si SCMD-ul.
Lichelele au, insa, memorie scurta. Falsul in cauza a mai fost utilizat in 2010 si a fost prezentat de subsemnatul la Consiliul National al Reprezentantilor al SCMD ca proba de  diversiune. La data aceea avea si o semnatura, pe care nu o dezvaluim, pentru ca nu vrem sa facem propaganda cui nu merita. Putem spune ca apartine unui mare ratat (ratat ca legionar, ca securist, ca popa si ca jurnalist), care s-a tinut 20 de ani, erijandu-se in mare patriot, de fundul numitilor Mihai Ungheanu si Mircea Dogaru. Ajuns la 50 de ani, a constatat ca a ramas un paria in uniforma lui Fidel Castro, ca generatiile tinere nu dau doi bani pe el si ca-i e foame. Drept care s-a vandut Puterii basiste si a inceput sa manance….
Astazi, lichelele au dezgropat mizeria in cauza, mizand pe calitatea memoriei de a uita si incearca sa destabilizeze SCMD, care a obtinut o prima victorie legislativa si este pe cale de a obtine revenirea rezervistilor, actulmente inca “asistati social”, la statutul de militari in rezerva.
Ipochimenul isi incepea materialul cu fraza “In cursul anului 1989, cand activa ca istoric militar in cadrul CSCITM…”, desi stia foarte bine ca numitul Dogaru era detasat in economie de mai mult de un an, fiind angajat al Ministerului Transporturilor, la TAROM. Stia, deoarece incercase sa-l faca pe acelasi Dogaru superspion la Viena, cand i s-a transmis informatia, nu numai ca acesta  a vazut Viena doar pe harta, dar a sfarsit prin a fi anchetat de Directia a IV-a Contrainformatii ca “tradator al istoriografiei nationale”. Anchetat din ordinul lui Ilie Ceausescu, la care a fost lucrat de lichelele de atunci, lichele care, astazi, sunt si generali si mari politicieni si mari europeni. Actualele lichele considera, probabil, ca este o idee buna de a parveni pe o cale batatorita, adica pe spinarea aceluiasi Dogaru.
Prin urmare, spun lichelele, respectivul Dogaru a fost cooptat in ’89 exact de Directia care-l ancheta si din ghearele careia l-au scapat evenimentele din Decembrie. Oricum, respectivul habar n-are cine este numitul Cernomaz, pe care i l-a pus in carca autorul foarte, foarte negru al falsului in cauza (care a provocat specialistilor din SCMD hohote de ras, la vederea zgarieturilor de pisica puse in loc de semnaturi), el neauzind decat de unul Cernomirdin. In martie ’90, acelasi Dogaru a reusit, alaturi de 11 fosti colegi, cu sprijinul gl. Costache Codresu, sa reinfiinteze, nu CSCITM, ci o structura de cercetare stiintifica in domeniul istoriei militare, in cadrul unei nou infiintate Directii a MApN (DSCOSPIM) si asa mai departe. Mai retin doar ideea ca am fost pregatit de nu stiu cine, intr-o asazisa operatiune “Sindicatul”, pe vremea cand armata nu avea nici o treaba cu sindicatele si nimanui nu-i trecea prin cap, nici macar mie, ca ar putea exista un sindicat al cadrelor active sau in rezerva. Ai dracului securisti, ce vizionari erau, ca au reusit sa ma infiltreze intr-o structura pe care aveam s-o inventez cu multi ani mai tarziu! Abia pe parcursul anului 2007, am fost convins treptat, pe baza de documente ale UE, de catre lideri unui sindicat al revolutionarilor, ca in toate tarile civilizate europene exista sindicate ale militarilor. Cu mare greutate am reusit sa conving un grup de prieteni si cu si mai mare greutate sa infiintam SCMD legal, in 18 august 2009. A fost o victorie de  proportii, deoarece pentru prima data in istorie au venit sa lupte, alaturi, umar la umar, pentru drepturile lor si ale natiunii, pentru independenta si unitatea statului, militari proveniti din toate structurile Sistemului National de Aparare, inclusiv din serviciile de informatii sau contrainformatii, spionaj sau contraspionaj. In aceste conditii, ce importanta ar avea faptul ca SCMD a fost intemeiat, nu de infanteristul Dogaru, cercetator stiintific si profesor de istorie militara, ci de spionul Richard Sorge?
Sindicatul a luat atitudine impotriva tradatorilor Pacepa si Raceanu, impotriva actiunilor secesioniste ale UDMR, pentru apararea dreptului la recunostinta al eroilor din razboiul nistrean si al revolutionarilor in randul carora se regasesc sute de militari, pentru recunoasterea ca romani a fratilor sud dunareni, etc. La initiativa aceluiasi Dogaru, sindicatul a dat lovituri dure Regimului Basist in razboiul declansat impotriva militarilor, sprijinind lupta pentru drepturi a tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta din Romania, ai caror reprezentanti i s-au aliat in cadrul CNSC, conturand astfel impresionanta masa de vot ce a adus victoria zdrobitoare a USL in alegeri si la Referendum. Ori asta, Basescu nu poate tolera. Loviturile    s-au succedat si se succed cu maxima intensitate impotriva conducerii SCMD, pe principiul “Nu iese fum fara foc”!
SCMD a luptat si lupta in primul rand, asa cum prevede statutul, pentru drepturile rezervistilor “in integrum” rapite. Fara aceasta lupta si fara victoriile obtinute de SCMD, ganditi-va care ar fi fost soarta militarilor in prezent si in viitor. Indeosebi aparitia, cu mari eforturi, a Legii 241/2013, care ar fi lasat cu totul fara venituri pe acest an, pe toti rezervistii, l-a suparat rau pe presedinte, caruia promulgarea i-a fost smulsa in extremis!
 La ora actuala, asadar, SCMD continua sa lupte pentru atingerea obiectivelor sale din cadrul programului CNSC, vizand recuperarea prin lege a drepturilor rapite si a statutului de militar in rezerva. Toate eforturile celor ce actioneaza din ordin, ca si ale lichelelor care actioneaza din jigodism nativ, se indreapta prin urmare, spre destabilizarea SCMD si inlaturarea actualei conduceri. Mai nou, lichelele se adreseaza, nu numai SCMD, ci si …..CNSC. Cam cine sunt acestea? Un fost ofiter acoperit in portul Constanta, unde a devenit pe vremuri amic de sprit cu Basescu si de unde, cunoscand cateva idiomuri locale a fost propulsat spre activitati externe. Astazi, ca fost “acoperit”, intre timp depistat, intr-una din fililalele noastre de provincie, se considera mare geniu literar, artistic si politic si ne uraste pentru ca i-am stopat prezumtiva accedere la statutul de parlamentar, incheind acorduri cu USL-ul in 2011 si 2012 si nu cu un partid de trei lulele, adica format din trei utopici, care au “rezolvarea” tuturor problemelor Romaniei la degetul mic.
Spre stiinta tuturor, numitul Dogaru, inainte de a infiinta sindicatul a infiintat zeci de ONG-uri si ziare, spre exemplu in 2000/2001 ziarul “Interesul National”. Dar nu s-a incurcat cu oricine, avand mare grija in selectarea colaboratorilor. Tot numitul Dogaru a produs pe ideea nationala, zeci de volume de istorie si emisiuni radio-tv de notorietate, fiind poate, cel mai cunoscut dintre militari, inainte de infiintarea sindicatului, inclusiv pentru scandalurile provocate de demascarea unui fost ministru adjunct al apararii in 1991 si a presedintelui Romaniei in 1998.
 Un al doilea ipochimen a trait o viata intreaga sub papucul ma-sii si cand aceasta a decedat - Dumnezeu s-o odihneasca! - in loc sa se interneze la un spital pentru maniaco-depresivi, si-a tras calculator acasa, si-a descoperit legaturi la “Ziua Veche”, unde l-a cunoscut inclusiv pe autorul celebrului fals si inunda site-urile cu atacuri la adresa mea si a altor lideri, din ziua intrarii dumisale in Sindicat, gest pe care nu l-a obligat nimeni sa-l faca.
Intr-o societate ticalosita este normal sa existe uscaturi si printre rezervisti, in special in randul celor promovati, candva, pe nemerit in functii, pentru slugarnicie si turnatorii, ei nefiind buni in ochii micilor satrapi de dinainte de 1989, decat sa-i inspaimante cu recurgerea la regulamentele discipinei militare pe militarii care munceau si aveau initiative. Deasemena, intr-o societate bolnava, este normal sa existe indivizi cu afectiuni psihice peste tot, inclusiv printre rezervisti. Si este normal ca un regim tiranic, dictatorial, sa-si infiltreze diversionistii peste tot, nu numai in SCMD, ci si in toate structurile CNSC.
De ce lichele interne au reactivat pe final de 2013 o diversiune din 2010?
Pentru ca lunile octombrie si noiembrie sunt decisive pentru reobtinerea de catre SCMD, in folosul tuturor rezervistilor, a drepturilor, abuziv rapite, de catre Regimul Basescu.
Pentru ca se apropie lucrarile Consiliului National al Reprezentantilor al SCMD si de fiecare data, in preajma CNR, lichelele au incercat, cu turbare, sa destabilizeze sindicatul.
Pentru ca s-a promis tuturor structurilor reprezentate in CNSC rezolvarea “la pachet” a problemelor lor in aceste luni, cu aplicarea, ca si in cazul SCMD, de la 1 ianuarie 2014.
Pentru ca se anunta o “toamna furtunoasa”, Guvernul trebuind sa faca fata multora dintre cerintele incluse in programul CNSC, iar fortele specializate ale Demisului si cu prag si fara prag se pregatesc sa intervina, profitand de orice disfunctie, pentru a orienta nemultumirile exclusiv impotriva Guvernului USL si a premierului Ponta. Mizeaza, evident, pe uitarea noastra, omitand faptul ca Guvernul Ponta si USL incearca sa repare ceea ce Basescu si regimul lui au distrus cu avant stalinist pentru a umple buzunarele catorva hoti de drumul mare. Iata de ce lichelele basiste sau numai blonave se adreseaza acum CNSC. Divide et impera! Ii lasam?

Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea Dogaru