luni, 12 august 2013

Raspuns lichelelor


-         In atentia tuturor rezervistilor -

Un sindicat este o organizatie deschisa in care pot intra, la cerere, fara restrictii, toate persoanele care corespund cerintelor statutului, accepta statutul si obiectivele acestuia. Din aceasta cauza, constituirea SCMD a fost blocata opt luni de zile, intrucat, din ordin, s-au strecurat lichele care au destabilizat permanent grupul initial al membrilor fondatori. Cu mari eforturi, apeland la procedeele artei militare privind mascarea si secretul operatiei, SCMD s-a inscris la 18 august 2009 si s-a extins dupa 6 octombrie acelasi an, la nivel de tara, ajungand sa inregimenteze peste 23.000 de membri cotizanti din toate structurile, din care astazi mai sunt circa 21.500, ca urmare a deceselor si retragerilor celor cu pensii marite, peste 17.500 avand cotizatia pe 2012 integral platita, restul fiind inca in termenul de luare in calcul in calitate de membri.
De ce nu s-au inscris si altii, din cei 154.000 de rezervisti cati suntem la ora actuala? Este treaba lor si oricum nu este timpul pierdut. O contributie la aceasta si-au adus-o, prin propaganda asidua anti SCMD si lichelele strecurate in interior (unele autoexcluse intre timp prin neplata cotizatiei), care au atacat de la inceput conducerea SCMD, indiferent ce ar fi facut aceasta.
Reamintesc tuturor ca, daca nu era SCMD, "geniile din fruntea mesei" isi plangeau in pumni si astazi de mila, situandu-se, conform legislatiei Boc-Basescu, la nivelul deciziei de pensie prevazute pentru ianuarie 2011. Asa hulita cum este, conducerea fondatoare a SCMD a organizat o rezistenta peste care nu s-a putut trece in ultimii patru ani, a castigat respectul civililor asmutiti impotriva noastra de razboiul basist de imagine, a mentinut cuantumul din 2010 pe tot parcursul anului 2011, a stopat platile retroactive in 2012 prin zisa "amnistie fiscala", a reusit reprimirea sumelor ilegal si abuziv incasate pentru sanatate, a oprit catastrofala noua reducere de cuantumuri cu plata retroactiva pe 30 de luni din urma, care se adresa tuturor rezervistilor fara exceptie, a obtinut revenirea pensiilor la cuantumul din decembrie 2010, cu posibilitatea recuperarii banilor abuziv retinuti intr-un termen de prescriptie de 3 ani, prin actuala Lege reparatorie. Tot ea, aceasta conducere blamata, a asigurat elaborarea proiectului Legii pensiilor militare de stat (cu titlul impus de presedintele SCMD), care se afla acum in circuit la ministerele de resort si care va intra in vigoare, potrivit declaratiilor Guvernului, de la 1 ianuarie 2014. Si tot ea, aceasta conducere blamata, actioneaza acum pentru obtinerea incetarii discriminarii in privinta dreptului la munca si a accesului in Cercurile Militare si casele de odihna ale celor trei structuri.
Bizar este faptul ca lichelele de serviciu au atacat, demagogic, la persoana, in fata fiecarei decizii majore, in fiecare situatie delicata prin care a trecut SCMD-ul si au incercat sa vestejeasca fiecare victorie obtinuta.
Dupa patru ani de insulte nemeritate, de munca asidua in slujba intereselor rezervistilor, imi permit, stimati camarazi, sa ma adresez "academic" lichelelor, pe care nu le-a obligat nimeni sa intre in sindicat, si, care, devenind membri, au acceptat toate conditiile impuse de aceasta calitate, intrebandu-i: "Bă, chiar nu v-ati saturat de mancat rahat? De batut campii cu diverse solutii mirobolante de a deveni "cojocari" sau "diaconesti" sau "daci"? De inventat ca presedintele SCMD vrea sa fie ba senator, ba deputat, ba primar, ba ministru?" De cate ori sa va declar ca sunt singurul care nu va intra niciodata in nici un partid si nu va accepta nici o functie, decat, eventual, pe aceea de "rege" ... pentru ca, trebuie sa recunoasteti ca sunt mai bun decat Charles, comanditarul asasinatului Dianei, care are Alzheimer si vine in inexistenta Transilvanie si nu in Romania!... Si oricum mai bun decat printul comunist Duda, inventat de generalii inculti ai unei republici falimentare.
Lasand gluma la o parte, ii indemn pe toti membrii SCMD si, in general, pe toti rezervistii, sa se intrebe ce au facut lichelele in toti acesti patru ani, in afara de faptul ca i-au insultat permanent pe presedintele SCMD, pe vicepresedinti, pe sefii de departamente, pe unii presedinti de filiale, in stil Doru Braia sau "colonelul" Turcescu? Ce contributie reala au avut la atingerea obiectivelor noastre? Iar daca singurii dusmani ai lui Basescu au ramas, la ora actuala, declarat, colonelul Dogaru si generalul Dobritoiu, pe care insista sa-l numeasca "Mos Teaca", desi este junior fata de el, oare ce interese slujesc lichelele?
In ceea ce priveste sugestia lichelelor ca ar trebui sa avem alegeri la patru ani, ii trimit la Statut, care prevede cinci ani, reamintind ca la fiecare intemeiere de filiala si la fiecare CNR s-a luat decizia sa urmam neabatut Statutul, care ne-a permis sa promovam vicepresedinti interimari dintre nemembrii fondatori. Altfel, atrag atentia ca documentul la care se refera si care nu este opera noastra, precizeaza si faptul ca membrii CD ai SCMD si presedintele nu pot fi alesi decat dintre membrii fondatori. Oare ce altceva decat discordie, discutii sterile si abaterea de la obiectivele imediate ale SCMD pot urmari "circularele" unor indivizi care, in fapt, s-au autoexclus din SCMD? Nu cumva dorinta secreta si neimplinita inca, a tovarasului Basescu, de desfiintare a SCMD, pana la incheierea mandatului sau?
In ceea ce ma priveste, mai erodat cu politica in cei cinci ani de activitate la Senat, sunt gata sa fac temenele si in fata Satanei daca in urmatoarele doua luni, dupa recenta prima mare victorie, vom obtine:
  1. 1.     Restituirea banilor abuziv retinuti de la 1 ianuarie 2012;
  2. 2. Redobandirea dreptului nerestrictionat la munca pentru rezervisti;
  3. 3.  Legea pensiilor militare de stat, cu toate drepturile abuziv anulate;
  4. 4.Stergerea discriminarii dintre SCMD si ONG-urile rezervistilor, cu alte cuvinte al tratamentului inca preferential pe care il au cele trei structuri fata de unele asociatii, care, la urma urmelor reprezinta reminiscente ale trecutului.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU