marți, 26 martie 2013


CIORBA DE BURTA SI BALETUL PREZIDENTIAL

Pe data de 21martie a.c., Demisul de la Cotroceni a facut, iarasi, joc de glezne, bagandu-se singur in seama, prin trimiterea inapoi, a Proiectului Legii Statutului Cadrelor Militare, pe motiv ca acesta ar pune armata sub control politic USL si 41 de generali, evident cei devotati lui, in frunte cu Marcel OPRIS, stapanul butoanelor de vot de la STS, ar fi pusi pe liber. Cei 41(ca sa-l parafrazam pe Dumas cu “Cei 45”) ar fi “generatia tanara” instruita de NATO. “Nu sunt generalii lui Mos Teaca (s-a plans Demisul – n.n.) din generatia lui Dogaru. Sunt ofiteri care s-au instruit in comandamentele NATO. ”

Expresia “Mos Teaca“ il are in vedere pe generalul Dobritoiu Corneliu, colegul meu de clasa si “leat”, care a albit complet deoarece regimul Basescu ne-a scos, prematur, peri albi, tuturor. Numai ca numitul Corneliu Dobritoiu, “leatul” meu, s-a nascut la 18 septembrie 1955, deci are 57 de ani, spre deosebire de Traian Basescu, nascut la 4 noiembrie 1951. Din aceasta perspectiva, deoarece dl senator Dobritoiu, din ratiuni politice, nu va raspunde, imi permit sa-l intreb eu pe Demisul care este cu 4 ani mai in varsta decat noi: “- Pe cine faci Mos Teaca……..Tataie?”. Mai mult, si Corneliu Dobritoiu si eu, facem parte din zisa generatie instruita de NATO, in timp ce favoritul OPRIS, nascut la 19 august 1958, deci tot din generatia noastra, se chinuia sa ansambleze, la depozitul de la calea ferata, ca adjunct al lui Grumaz, televizoare color made in Hong Kong, pentru adevaratii Mos Teaca. Dar nu aceasta este problema ci Legea 80/95, adica Statutul cadrelor militare, devenit caduc, dupa integrarea noastra in NATO si UE. O lege pastrata de Basescu, doar pentru a impiedica organizarea militarilor activi in sindicate si implicarea lor in politica, conform recomandarilor Consiliului Europei din 2002. Si a mai fost pastrata, pentru a ni se prelungi obligatiile “ca rezervisti”, dupa ce ne-au fost luate toate drepturile si am fost transformati in asistati social prin legislatia basista (Legile 119 si 263/2010 si OUG1/2011). Sa fi uitat, oare, Demisul, ca legea lui, deloc unica a pensiilor prevede pensionarea tuturor militarilor la 60 de ani? Sa fi uitat, oare, ca legile 164/2001 si 179/2004 prevedeau trecerea gradual in rezerva (adica varsta,  functie de grad) generalilor si chestorilor, prin urmare exact ceea ce prevede si actualul Proiect al Parlamentului?

Daca astazi, cere intoarcerea la prevederile legilor noastre “speciale”, abrogate la 01 ianuarie 2011, la ce mama dracului a mai fost necesar tot circul asta, declansat de regimul Boc – Basescu impotriva rezervistilor militari, circ ce ne-a costat viata a peste 9000 de camarazi? Tot referitor la minunatul Statut din 1995, atrag atentia ca acesta a suferit mai multe modificari penale in favoarea regimului Basescu, atangand punctual culminant prin Legea nr.53/2011, pentru modificarea si completarea Legii nr.80/1995, privind Statutul cadrelor militare.

Actionand ca de obicei, potrivit principiului - hotul care striga…..”Hotii!”, Traian Basescu a atacat proiectul unei legi care incerca sa aduca structurile militare la realitatile anului 2013 si ale unei Romanii integrata in NATO si UE, acuzand USL de ceea ce el insusi a facut, cu incepere din 2004 si accelerat dupa 01 ianuarie 2010 – POLITIZAREA ACESTORA.

In sprijinul celor afirmate, evoc, in baza unei analize intocmita in octombrie 2011, de catre fostii sefi ai SMG, un singur caz din cele peste 2700 de avansari “turcesti” operate, acela al actualului sef SMG, Stefan DANILA.

In 2010, in plina agresiune a regimului basist impotriva corpului activ, dar si a corpului de rezerva ale SNAp., varul basist Danila, care fusese, deja, avansat general de flotila aeriana, la 42 de ani, din functia de şef secţie Metodica pregătirii în zbor, Serviciul Instrucţie din Statul Major al Forţelor Aeriene, a fost promovat ilegal la 01 octombrie, loctiitor al Sefului SMG. De mentionat ca functia a fost special creata pentru el, Seful SMG avand deja un loctiitor. De ce ilegal? Pentru ca s-au incalcat intreaga legislatie si toate prevederile, privind ierarhia si subordonarea militara, in primul rand Art.74, Al.2 si 3 din Legea 80/1995, Art.32, din HG nr.582/2001, pentru aprobarea Ghidului carierei militare si Art.32, Al.15 din Legea 346/2006.

La numai 2 luni dupa eveniment, varul basist a fost avansat, ilegal, la gradul de General Maior (cu doua stele) prin incalcarea Art.94, Al.2, Lit. A si Art.96 din Legea 80/1995, ultimul prevazand o exceptie doar pentru „personalul navigant”, calitate pe care nu o mai avea la momentul avansarii. Si, ca bomboana sa fie pusa mai bine pe coliva, la 29 decembrie 2010, printre damfuri de zaibar si sarmale, Demisul a semnat Decretul 1278, prin care, evident cu incalcarea acelorasi articole din Legea 80/1995 si HG582/2001, astazi Generalul Locotenent Stefan Danila, a fost numit Seful SMG.

Intelegem ca dl Traian Basescu sufera trauma dupa trauma, ca este speriat de iminenta debarcarii cimotiilor si generalilor slugi, ca este profund jignit, pana in fundul corazon-ului sau salvaje, de respingerea candidaturii pupilei sale la sefia PDL, dar ar face bine, de dragul lui si al inca apropiatilor, sa se controleze si sa nu mai organizeze conferinte de presa sau sa nu mai puna mana pe telefon, pentru a interveni in direct la televiziuni, inainte de se limpezi, cat de cat, prin recursul la traditionala ciorba de burta sau, in lipsa, la una de potroace. Pentru ca bate campii fara gratie!


            Col. (r; fara nici o legatura cu „agicultura”) dr. Mircea DOGARU
            
            Presedintele SCMD