miercuri, 23 ianuarie 2013

Mizeria pensiilor creste cu 4%! …


Stimati cititori, iubitori de adevar,
Deoarece noi, rezervistii, am fost din nou batjocoriti la trompeta prezidentiala numita B1TV, eu insumi fiind prezentat drept “Sinistra persoana Dogaru” de catre “Odiosul” politician (o “Sinistra” cere neaparat un “Odios”, pentru ca asa s-a intrat in folclorul nou) care a reintrat, alaturi de la fel de odiosii sai colegi, pe cale dosnica in Parlament, politician numit Elena Udrea (pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti…) simt nevoia sa readuca in atentia opiniei publice, haosul creat de regimul basist in sistemul de pensii.
Asa cum stie toata lumea, in afara de numitii Barroso si Merkel, care nu vor sa stie, regimul basist a calcat in picioare drepturile tuturor cetatenilor , aducand toate categoriile socio-profesionale si de varsta la limitele supravietuirii si disperarii. Cel mai crunt loviti au fost, prin legi ale genocidului, cei considerati fara posibilitati de aparare – varstnicii, adica pensionarii. Acestora, Boc le-a stabilit oficial, media de viata din momentul pensionarii, de “6 ani”, indemnandu-i sa “parasesca pe cale naturala sistemul”. Si, pentru ca nu s-au grabit, le-au taiat toate gratuitatile si facilitatile in ceea ce priveste asistenta medicala si medicamentele. Dupa care au anuntat taierea pensiilor cu 15%. Nereusind, a produs scaderile, treptat, prin alte tertipuri.
Pentru a avea sprijinul prostilor in acesta operatie criminala, a lansat sloganul “4,8 milioane de activi duc in spate 6,5 milioane de pasivi” adica de pensionari. A spus-o si Basescu, a spus-o si Seitan. Singura forta care a protestat hotarat, a fost SCMD-ul, proaspat infiintat, prin delegatia sa la negocierile sindicatelor cu ministrul Seitan, din oct. 2009.
L-am intrebat atunci pe trogloditul guvernamental, pe mine unde ma incadreaza, de 2 ori la “activi” si o data la “pasivi”, pentru ca sunt pensionar militar si din impozitele ilegale pe pensie sustin, lunar, cel putin 8 CAP-isti? Dar sunt salariat de stat la Senat si salariat la privat, la TVRM, sustinand lunar din impozite alte 26 de pensii minime.
Situatia s-a rezolvat intrucat asmutind pensionarii civili impotriva celor cu legi ocupationale am fost transformat si eu, ca si camarazii mei in asistat social, calitate in care mi s-a luat dreptul la munca la stat prin Legea 329/2009, iar de la privat am fost dat afara la 1 noimbrie 2010, la amenintarea directa a Basescului pentru ca am organizat mitingul de la 25 Octombrie din acelasi an.
Regimul Basescu a cazut, dar aritmetica de tip Roberta Anastase continua ca si ticalosia si prostia, cifrele lansate de Basescu, Boc, Seitan, continuand sa ne ramana pe creier, tuturor, ca o mazga. Pana in decembrie 2012, cand, intervievat direct de dl. Gadea, dna ministru al Muncii ne-a facut cadoul de Craciun, recunoscand deschis ca din cei asa zisi 6.5 milioane, pensionari reali sunt numai 1.7 milioane, restul, adica 4.8 milioane sunt asistati social. Fals! Mai trebuie adaugati si revolutionarii, inclusi anticonstitutional ca si noi in aceasta categorie, persoanele cu dezabilitati care primeau ajutoare sociale partiale si hotii de buna dimineata care, la 65 de ani, avand artrita si nemaiputand fura, primesc un ajutor social mai mare decat pensia unui simplu muncitor  cu 40 de ani de munca la activ.
O prima intrebare se impune: de ce falsificati adevarul, domnilor politicieni, numindu-i ilegal pe asistatii social pensionari si aruncandu-i ca pe o bomba atomica  asupra Casei Nationale de Pensii? Cu alte cuvinte, de ce platiti ajutoarele sociale din banii de asigurari sociale ale celor 1.7 milioane cotizanti contributori si nu din bugetul de stat direct, din fonduri separate?
Guvernarea USL si-a propus sa faca “dreptate pana la capat” dar, deocamdata,  recurge la paleative, pentru a mai indulci soarta celor napastuiti, cum ar fi repararea ilegalitatii incasarii unor sume in plus la CAS sau acordarea de-a valma, prin cresterea punctului de pensie, a unui plus de 4% si la pensiile reale si la ajutoarele sociale, ceea ce perpetueaza ilegalitatile, adancind haosul. Dreptate in sistem se poate face in felul urmator:
Pentru pensionarii civili:
1.     Abrogarea imediata a Legilor 263 si 119/2010, pentru ca mult trambitata legislatie nu mai este unitara din moment ce magistratii si functionarii Curtii de conturi, au legi separate;
2.     Revenirea la legile si pensiile ocupationale, pentru categoriile discriminate de pensionari civili (grefieri, functionari publici din parlament, piloti, diplomati, etc);
3.     O noua lege pentru restul pensionarilor civili, in baza hotararii ICCJ nr. 19 in Dosar 18/2011 din 17 octombrie 2011, cand s-a decis, in cele 10 recursuri in interesul legii, depuse de Kovesi, impotriva pensionarilor civili. ICCJ a decis ca Legea 263 nu se poate aplica retroactiv si ca pensiile civile, ticalos calculate, doar pe baza salariului tarifar si nu a veniturilor reale (ignorandu-se contributiile reale lunare la pensie) sa fie recalculate in baza Legii 57/1974 pana la aparitia Legii 19/2001)

Pentru pensionarii militari:

1.     Repetam, pentru a mia oara, in special pentru domnii jurnalisti, atrasi numai de facila problema a cuantumului, ca noi, militarii in rezerva, solicitam DREPTUL LA PENSIE! Nu suntem de accord sa primim “ajutoare sociale lunare” deoarece am fost angajatii unui patron numit natiunea romana, prin reprezentantul sau statul. Am avut contracte individuale cu multe obligatii din partea noastra si foarte putine compensatii, contracte de sange, intarite prin juraminte de sange. Iar astazi, daca ni s-au pastrat toate obligatiile, ni s-au luat toate drepturile;
2.     Solicitam, prin urmare, dreptul la pensie militara de stat, stabilit prin lege, si reacordarea drepturilor conexe, decurgand din statutul de rezervist (12 calatorii gratuite pe CFR anual, asistenta medicala si medicamente gratuite, accesul neingradit la casele de odihna, cercurile militare si alte proprietati, cate au mai ramas nefurate, structurilor din care provenim).
3.     In ceea ce priveste mult indragitul de catre jurnalisti cuantum, am fost scuipati de guvernanti, calcati in picioare, insultati, supusi oprobiului public, ca avem “pensii nesimtite de 20 de milioane”, intr-o perioada cand doar 2000 dintre noi (in baza gradelor si functiilor detinute) aveau pensii intre 20 si 40 de milioane si existau doar doua pensii de peste 50 de milioane. Conform principiului “divide et impera” s-a sugerat celor mai putin dotati intelectual, ca li se va face dreptate prin scaderea cu 18-69% a nesimtitelor pensii ale militarilor, de 20 de milioane. De ce astazi bugetul destinat platii pensiilor din ministerele  noastre este de 4 ori mai mare, in conditiile in care o treime dintre noi avem ajutoarele sociale botezate pensii mai mici cu 2-10 milioane? Minunile aritmetii anastasiste? O treime avem acelasi venit rezultat pe o baza de calcul diferita, o treime, crescute cu 1-1milion lei si peste 2700 de privilegiati (intamplator sau cu intentie) venituri cu mult mai mari de 50 de milioane mergand pana la 1 miliard. Potrivit celor afisate pe blogul MApN, de Gabriel Oprea, unul dintre principalii manipulatori si creatori ai haosului, alaturi de Basescu, Boc, Ungureanu, Seitan, Ialomitianu, Blaga, Igas, Maior, etc. Sustinuti, evident, de o pleiada de slugi virulente, gen Chesnoiu, Fatuloiu, Lupu, Fratila si mai noii coloni si generali basisti de tipul Turcescu, Ontanu, Kovesi, Blejnar, etc.
4.     Dreptate pentru noi, rezervistii, inseamna reintoarcerea la calitatea de pensionar militar de stat, care sa fie acordata si celor trecuti in rezerva astazi si in viitor prin :
·        OUG care sa-i readuca pe cei discriminati la nivelul ultimei pensii legale din dec. 2010 si care sa anunte realinierea tuturor rezervistilor la sistemul militar prin Legea pensiilor militare de stat;
·        OUG care sa ne redea si noua si tuturor celorlate categorii de pensionari integral dreptul la munca, prin abrogarea Cap. IV din anticonstitutionala Lege 329/2009
·        Trecerea, de urgenta, prin Parlament si promulgarea Proiectului Legii Dobritoiu, adica a Legii pensiilor militare de stat.
5.     Inca odata pentru domnii jurnalisti, noi am avut pensii la care am contribuit in mod specific, contributiile noastre fiind considerate, in mod ticalos “contributii la bugetul de stat” si ne cerem dreptul la pensie. Respingem, ca pe o insulta nemeritata degradarea noastra si aruncarea in randul asistatilor social.

Pentru revolutionari:

Acestia nu au primit nici pensie, ca sa suporte legislatia in privinta pensiilor si a dreptului la munca, nici ajutoare sociale ci, prin Legea Recunostintei, o indemnizatie asociata unui titlu onorific. Chiar daca unii sunt falsi revolutionari, legea nu-i poate pedepsi pe ceilalti pentru ca nu prevede ci exclude in mod expres suspendarea platilor.

Pentru fostii CAP-isti:

Acestia constituie, in mod insultator pentru ei, ca si pentru noi, marea masa a asistatilor social. In realitate, ei nu sunt pensionari si nici “asistati”  pentru ca, juridic, au muncit ca proprietari pe terenurile comasate, in cadrul asociatiilor de proprietari, numite CAP-uri. Juridic, terenul era proprietatea lor, nu a statului socialist, care le lua, in mod ticalos, peste 90% din productie (recolta si animale). Pe masura ce tineretul a parasit satele si agricultorii de profesie au imbatranit, nemaiputand munci, pentru a preintampina nemultumirile, statul socialist le-a acordat un bonus in bani, de tot rasul. Procedeul a fost preluat si dupa 1989, deoarece, in 1990, sub pretextul dreptatii, au fost deposedati practic de pamanturile stramosesti, prin nationalizarea facuta de Petre Roman. Apoi a urmat circul restituirilor, cand foarte simplu, trebuia sa se produca un exequatur prin care sa li se recunoasca dreptul de proprietate ancestral si sa fie despagubiti in bani pentru atelajele si celelalte contributii in animale si unelte aduse initial asociatiei. Sau puteau sa fie ca in spatiul german, considerati actionari in baza dreptului de proprietate si a celorlalte contributii, CAP-urile transformandu-se in societati pe actiuni. Astazi inca isi mai cauta dreptatea, au paraduit pamanturile,  incomplet restituite,  si au fost redusi la conditia de asistati social. Si pentru ei se impune o lege speciala, ocupationala!
Cam acestea sunt marile probleme pe care trebuie sa le aiba in vedere noii legiuitori. Adica ruperea pisicii si pedepsirea vinovatilor, nu paleative care sa continue spolierea fondului de pensii si disperarea tuturor categoriilor socio-profesionale ale varstnicilor.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU